keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Nämä asiat naisissa ja miehissä ärsyttävät


Sanonta: Miehet ovat marsista ja naiset venuksesta, pitää aika hyvin paikkansa kun rupeaa miettimään erovaisuuksia miesten ja naisten välillä.
Monia naisia ärsyttää miehissä, miesten yksinkertaisuus ja tunteista puhumattomuus. Puhutaan niin sanotusta putkiajattelu-tavasta.
Monia miehiä taas puolestaan ärsyttää naisissa liian monimutkainen ajattelutapa ja asioiden vääristeleminen.

Esimerkkinä, nainen on juuri ostanut uuden mekon ja kysyy mieheltään "Mitä pidät uudesta mekostani?", johon mies vastaa "se on ihan kiva", saattaa saada naisen kiukustumaan. "Ai se on ihan kiva vaan, eli toisin sanoen tää mekko on ihan hirvee eikä sovi mulle yhtään!".
Yksi sana siis lauseessa saattaa muuttaa koko asian merkityksen. Tässä tapauksessa se sana on "ihan".

Ennen postausta tein hieman taustatyötä ja luin eri keskustelupalstoilta ihmisten näkemyksiä siitä, mikä miehissä ja naisissa ärsyttää ja päätin tänne koota niistä yleisimmät. Heti sen perään, kirjoitan suluissa puolustuskannan asiaan. Eli yritän katsastella asiaa molemman sukupuolen näkökulmasta. Saa nähdä mitä tästä tulee. :D

Piirteet, jotka miehiä ärsyttävät naisissa:

- Naisilla kestää aina niin kauan, ennen kuin lähdetään minnekään, pitää meikata ja valita vaatteet. ( Miehet, olisiko sitten parempi vaihtoehto että nainen kulkisi vierellänne rönsyisissä vaatteissa, uneliaana ja tukka ihan sekaisin? En tarkoita, etteikö luonnollisuus olisi kaunista, eikä liika meikinkäyttökään ole nättiä. Mutta se kun laittaa itsensä nätiksi, tuo myös itseluottamuksen tunnetta. Luultavasti minäkin käyttäisin meikkiä, jos olisin nainen)

- Naiset käyttävät liikaa rahaa kaiken maailman turhuuksiin. (Kyllä miehetkin käyttää paljon rahaa, kaikkeen sellaiseen mikä on naisen mielestä turhaa.)

- Naiset ovat siivoushulluja. (Minä olen mies ja itse tykkään siitä että koti on siisti ja pidän sen siistinä. Kaikki naisetkaan eivät aina ole kovin siistejä. Siistissä kodissa vain viihtyy paremmin)

- Naiset nalkuttavat kaikesta. ( Moni nainen sanoo itseasiassa ihan asiasta. Esimerkiksi jos nainen valittaa sotkuisuudesta. On ihan ymmärrettävää, jos nainen on käyttänyt tuntikausia siihen, että on imuroinut, luutunnut, pyyhkinyt pölyt, tiskannut ym. Ja mies tulee p*skaisilla kurasaappailla kävelemään matolle tai heittää likaiset vaatteet pitkin poikin asuntoa)

- Naiset tulkitsevat asioita ihan liikaa. (Toisaalta on hyväkin tulkita asioita ja miettiä niitä monesta eri näkökulmasta.)

- Naiset ovat liian vaativia asioiden tai miesten suhteen. (Miehissäkin on paljon vaativia ihmisiä. Naisen pitäisi olla timmikroppainen, kaunis ja sillä pitää olla isot tissit.)

Piirteet, jotka naisia ärsyttävät miehissä:

- Piereskely, kuorsaaminen, huono hygienia ( Monelle miehelle piereskely on ihan luonnollinen asia, ilman että sitä tulisi hävetä millään tavalla. Kuorsaaminen on taas asia, jonka ihminen tekee tiedostamattaan. Mitä tulee huonoon hygieniaan, niin monet miehet kyllä pitävät puhtaudestaan hyvää huolta. Ne jotka eivät pidä, saattavat ehkä ajatella että on miehistä, kun haisee vähän hielle.)

- Miehet ovat liian yksinkertaisia, eivätkä ajattele asioita ( Miehet kokevat helpommaksi sen, että jos joku asia on niin, se on niin, ilman että sitä pitää spekuloida tunti tolkulla. Liika asioiden miettinen ja jankkaaminen rasittavat aivoja)

- Miehille autot ovat asioita, joita tulee kohdella kuin kukkaa kämmenellä. ( Miehillä on omat harrastuksensa. Naisille vaikkapa uusi hieno astiasto voi olla kukkaa kämmenellä pidettävä asia, jota jaksetaan ihannoida ja kertoa siitä ystäville.)

- Miehet käyttävät liikaa rahaa. (Rahankäyttö ärsyttää molempia sukupuolia. Tässä taas puolestaan puoltavana väitteenä on se, että miesten mielestä taas naiset käyttävät liikaa rahaa asioihin jotka ei ole tarpeellisia.)

- Miehet pettää (Tämä ei päde pelkästään miehiin. Naisissakin on paljon pettäjiä)

Miesten sotkuisuus ( Miehille ei ole niin tärkeää, että kaiken pitää olla aina niin tiptop ja kiiltävän puhdasta. Se ei ole maailmaa kaatava asia)

- Miesten sukupuolielinten ainainen koskettelu. ( Pitkä ilo pippelistä vai miten se meni. :D Ja miehenä voin sanoa, että joskus tuolla kaupungilla kulkiessa se on huonosti housuissa ja sitä on tarve ojentaa.)

Tässä muutamia esimerkkejä vain siitä, mitkä piirteet sukupuolissa ärsyttää toista sukupuolta. Kaikkihan me olemme kuitenkin vain ihmisiä ja nämäkään tavat eivät päde kaikkiin miehiin ja naisiin. 

Kerro, mitkä piirteet sinua ärsyttää kumppanissasi tai yleisesti miehissä tai naisissa?

2 kommenttia:

 1. Hei ! Hyvin olit koonnut ärsytyksen aiheita ! Minua ärsyttää miehessäni aivan suunnattomasti juurikin toi siivousjuttu, minä puunaan ja siivoon monta tuntia eikä äijä edes huomaa eroa. Ja raivostuttaa kun se ei ikinä opi, hyvänä esimerkkinä meidän olohuoneen lasinen sohvapöytä, josta olen 2 vuotta nalkuttanut ettei siihen heitetä avaimia. Vieläkin jokaikinen päivä ukko heittää töistä tullessa avaimet siihen. Ja minä tykkään järjestyksestä, miestä ei paljoo hetkauta missä vaatteet lojuu.

  Nään paljon vaivaa ulkonäkööni ja vaatteisiin. Vaikka kuinka laittaudun ei mies huomaa merkittävää eroa. Jos kysyn mielipidettä vaatteista vastaus on aina joojoo :D uusia vaatteita ostaessani mies lähinnä ihmettelee mihin noita kaikkia riepuja tarvii, useissa hintalaputkin kiinni.

  Helliä hetkiä on harvassa ja yhteisetä nukkumaanmenosta ja löhöilystä on useimmiten turha haaveilla, äijä jää pelaa nettipelejä kavereiden kaa kun minä menen nukkumaan

  Minun kavereiden käynneistä pitää aina sopia etukäteen, herraa kun ärsyttää kun tytöt on käymässä, hänen ystävänsä kyllä ravaavat meillä ilman ennakkovaroituksia ja pahimmillaan lojuvat useamman päivän punkkaamassa :D

  En itsekään ole täydellinen, ja miehessäni on hyviäkin puolia mutta tulipahan nyt avauduttua aika pitkästi :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos viestistäsi.
   Vähän kuulostaa jo siltä tuo avaimen heitto- juttu, että tekeeköhän se sen tahallaan jopa ärsyttääkseen?
   Kaksi vuotta on kuitenkin pitkä aika, että kyllä siinä ajassa jo luulisi muistavan. :)

   Monilla miehillä on jännä tuo vaatejuttu, että joko niitä ei kiinnosta vaatteet tai sitten ne ei osaa kommentoida niihin oikein mitään järkevää. Onko se sitten vain sitä, että jos asia ei heitä kiinnosta niin siihen ei kommentoidakkaan, mutta kyllähän tuo silti kiva olisi, jos silloin tällöin jotain kivaa toiselle sanoisi

   Ja harmillista kuulla noista yhteisten hetkien vähyydestä ja kavereiden käynneistä. Kyllä molemmilla osapuolilla on oikeus kutsua kavereita kylään, varsinkin jos miehenkin kaverit raavaavat siellä tiheään ja ilman sanomatta. Ja mitä yhteisiin hetkiin tulee, niin ne kuuluvat jokaisen parisuhteeseen.

   Mulla tuli mieleen tämmönen vinkki, jota ei tietenkään oo pakko toteuttaa, mutta entäs jos vaan kylmän viileesti jätät laittautumatta, et mainitse avaimista tai muustakaan ja kutsut kavereitasi kylään sillon kun sinusta siltä tuntuu, ilman että mainitset siitä miehellesi millään tavalla.
   Jotenkin tuntuu että miehesi eläisi jonkinlaisessa " sumussa", että se ei nää miten ikävältä tuo sinusta tuntuu. Jospa nuo jutut auttais sen heräämään sieltä sumusta. Esim. jos se alkaa ihmettelemään miksi et laittaudu, niin sanot vaan suoraan että "mitäpä sitä suotta, kun ei kukaan sitä ikinä huomaa". Jos haluut, niin testaa ihmeessä noita. Ja jos testaat, niin kerro sitten miten meni?

   Ja välillä on hyvä avautua ja päästellä ilmoja :)

   Poista