perjantai 9. lokakuuta 2015

Olenko nalkuttaja vai nalkutanko aiheesta?

 

Parisuhteet ei oo aina mitään helppoja ja niiden eteen on tehtävä paljon töitä.
Varsinkin jos asuu toisen kanssa yhdessä, ristiriitoja voi syntyä toisen kanssa siitä, miten kumpikin on aiemmin tottunut asiat tekemään ja jos asiat ei nyt menekään ihan toivotulla tavalla. Minä ja mieheni ollaan kohta oltu kaksi vuotta yhdessä. Vielä ei asuta saman katon alla, mutta melkein sellaiseksi sitä voi kutsua, kun majaillaan toinen toistemme luona aina pidempiä aikoja kerrallaan.

Tämä postaus onkin siis sellainen vuodatus-postaus, jossa kirjoitan niistä kumppanini inhottavista tavoista, jotka minua tavalla tai toisella ärsyttää.

Minä kun siis olen suhteessa miehen kanssa, niin olen omaksunut itselleni aika hyvin tämän naisen roolin. Yleensäkin aiemmissakin suhteissani minä olen ollut se naisellisempi osapuoli ja kumppanini puolestaan se miehekkäämpi. Se jotenkin tuntuu luontevalta.

------

Mieheni tavoissa ärsyttävät mm. seuraavat asiat:

- Roskien, likaisten astioiden ym. jättäminen pitkin poikin kämppää

- Ruonlaiton aikana yleensä keittiöön tulee kauhea sotku, koska mieheni ei pyyhi esimerkiksi likatahroja, joita lentää liedelle tai vaikkapa tiskipöydälle.
Mieheni tykkää myös paljon leipoa ja sen jälkeen keittiön lattia ja pöydät on täynnä jauhoja sun muuta leipomiseen liittyvää.
Ruoan raaka-aineitakin monesti löytyy sieltä pöydiltä ja lattialta.

- Vaatteiden jättäminen ympäri asuntoa, mm. likaiset sukatkin saattavat löytyä olohuoneen pöydän päältä.

- Kun on pesty pyykkiä ja vaatteet olis tarkoitus laittaa kuivana kaappiin, ni ne vaatteet laitetaan myttyinä sikin sokin vaatekaappia, että eihän sieltä mitään löydä, kun jotain etsit.

- Jääkaapissa on silloin tällöin mm. tyhjiä maito-  jogurttipurkkeja.

- Sen jälkeen kun ollaan syöty, niin astiat jätetään esipesemättöminä lavuaariin ( meillä ei ole astianpesukonetta ja on erittäin vmäistä tiskata vaikkapa sellaisia lautasia, joihin ne ruoasta tulleet liat on jämähtäny kiinni)

Mutta, ettei tää koko postaus ole pelkkää miehelleni nalkuttamista, niin miestäni ärsyttää minussa seuraavanlaiset asiat:

- Olen välillä melko hienohelma. En tykkää puhdistaa mitään vessan lattiakaivoja tai muutenkaan tehdä minkäänlaisia ns. ällöttäviä hommia, ellei oo ihan pakko.

- Liiallinen tarkkuus asioissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että joskus voisin vähän höllätä noissa siivoamiseen liittyvissä asioissa, kaiken ei aina tarvii olla niin tiptop.

- Oon laiska. Jep :D oon kova kyllä nalkuttamaan muille asioista, miten pitäis tehdä.. mutta aika ajoin itse heittäydyn todella laiskaksi, enkä liikuta eväänikään tehdäkseni asian eteen.

- Ja ehkä se yks ärsyttävimmistä piirteistä minussa on, se nalkuttaminen.

Tätä oonkin nyt viime aikoina paljon miettiny, että oonko mä vaan luonteeltani sellainen nalkuttaja-ihminen, joka tykkää napista asiasta kuin asiasta vai nalkutanko mä aiheesta? Onko siinä mitään perää?

Itse oon asiasta vähän ristiriitaisissa tunnelmissa, että tiedän kyllä että nalkutan toisinaan paljonkin. Mutta, jos kyse on yhteisestä viihtyvyydestä ja siisteydestä, niin onko siinä hivenen verran aihettakin pieneen napinaan?

Minkälaista teillä muilla suhteessa elävillä on? Onko tuttuja juttuja nämä?
Mistä te napisette toisillenne vai napisetteko mistään?
Sinkut voi puolestaan kertoa kokemuksistaan, silloin kun on olleet suhteessa?

- Rakastunut Mies


7 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta tuo nalkuttaminen,mutta onneksi toinen ei räksytä mulle,jos en ole imuroinut tai täyttänyt tiskikoneita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen varmasti elämänsä aikana parisuhteessa joskus nalkuttaa asioista. On täysin mahdotonta toista ihmistä miellyttää jokaikisellä osa-alueella.
      Mutta pieni nalkutus on joskus ihan tervettä, kuhan ei mene yli äyräiden.

      Poista
  2. Itse olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka seurustelevien äänensävy muuttuu heti kireämmäksi kun heidän puolisonsa soittaa. Miksi? Onko toiselle sitten edes kiva soittaa jos tietää, että sieltä vastaa heti kireän oloinen kumppani. Vaikka olenkin itse ollut jo jonkun aikaa sinkku, mutta tiedän, että kumppani voi jossain kohtaa alkaa kiristää hermoja. Mutta ei se yhtään hermoja helpota olemalla toiselle koko ajan kireä ja natiseva, pitäiskö vaikka yrittää vastata siihen puhelimeen hymy huulilla? Saattaisi vaikuttaa positiivisesti siihen toiseenkin osapuoleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä kireät ja valittavat kumppanit alkavat ennen pitkään käymään varmasti hermoille, Ja jos sen lisäksi on vielä muuten elämässä paljon paineita, vaikka työ- tai koulustressiä ja se kiristää hermoja entisestään, on tilanteet usein aika räjähdysalttiita.

      Itse oon suhteessa yrittänyt päästä siihen ratkaisuun ja kuullut ihan ammattilaiselta, että mitä enemmän teet kumppanisi kanssa sopimuksia asioista, sitä enemmän voit välttyä tulevilta mahdollisilta ongelmilta.
      Käytännössä siis tehdä yhteiset pelisäännöt, miten asiat hoidetaan, kumpi hoitaa minkäkin asian jne. Ja näissäkin asioissa sitten on hyvä tietty joustaakin, ettei se maailma siihen kaadu ellei asiat nyt aina meniskään niin.

      Mut omassa suhteessani oon kokenut sen toimivaksi systeemiksi :)

      Poista
    2. Hienoa, että olette löytäneet sopivan systeemin saada asiat toimimaan. :)

      Poista
  3. Kyllä minusta ihan asiasta nalkuttaa jos toinen ei osaa edes astioita laittaa likoomaan vaan antaa tähteiden jähmettyä astiaa . Tollaiset asiat pitää oppia jo kotona se ei ole kumppanin tehtävä opettaa taloudenpitoa. Et myöskään ole kenenkään kotiorja vaan jokaisen on kannettava oma kortensa kekoon. Kyllä pitäiso itse osata tyhjä jugurttipurkki huuhtoa ja roskat roskiin laittaa joten ei ole väärin jos noista joutuu nalkuttamaan. Itsepähän antaa sille nalkutukselle aihetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon kyllä samaa mieltä tuosta asiasta että tuollaiset asiat jo pitäis oppia nuorena siellä kotona.

      En oo itsekään mikään siisteysekspertti, eikä kaikki ole aina tiptop, mutta kunhan olisi edes perussiistiä niin se jo riittäisi :)

      Kuitenkin se siisteys/sotkuisuus vaikuttaa niin paljon yleiseen viihtyvyyteen, että tottakai sitä toivoisi että molemmat osallistuisi siihen yhtä lailla.

      Poista