perjantai 16. lokakuuta 2015

Voihan Paratiisi (helvetin) hotelli !


Minusta on aina kiva kirjoittaa mielipidearvosteluja näistä uusista parisuhde/sinkku ym. hömppäsarjoista ja tällä kertaa päätin ottaa käsittelyyni Suomessakin vastikään alkaneen Paratiisihotelli- sarjan, joka aiheutti tämäkin kohua jo ennen ensimmäistä jaksoa.

Kärkkäiltä mielipiteiltä ei siis tässäkään postauksessa voi välttyä,
mutta mielipiteet annan kuitenkin hyvässä hengessä, huumori mielessä, eikä tarkoituksena ole loukata/haukkua ketään. 

Tai ainahan joku voi herneen vetäistä nenukkaan, mutta no kyl te tiedätte.. ;)

Jos joku ei ole katsonut kyseistä sarjaa tai tiedä ohjelman ideaa, siitä seuraavaksi lyhyesti:

"11 seikkailunhaluista sinkkua nauttii luksuslomasta ja tutustuu toisiin kuumiin sinkkuihin. Heidän tavoitteenaan on asua hotellissa niin pitkään kuin mahdollista. Ilman paria jäävä sinkku putoaa ja joutuu lähtemään kotimatkalle. Hotellissa pisimpään selviytynyt voittaa 30 000 euroa."

Ensin itse ohjelmasta..

Minulle tämä ohjelman idea tai kulku oli jotenkin tosi epäselvä ihan ensimmäisistä jaksoista lähtien. Tai ainakin osa siitä oli ihan hämärän peitossa, että mistä tässä nyt oikein on kyse? Miten tämä etenee? Ja vasta parin viimeisen jakson aikana kuva on alkanut valjeta.
En tiedä olenko sitten vain niin hitaasti asioita hoksaava tai tyhmä, vai onko joku muu miettinyt samoja asioita?

Nyt kun tämä idea on siis alkanut valjeta pikkuhiljaa, niin onhan se ihan mielenkiintoinen. Vaikka nämä tällaiset sarjat eivät älyllisesti ainakaan tarjoa mitään vaan pikemminkin tappaa niitä viimeisiäkin aivosoluja päästä, niin onhan tällaiset ihmissuhderealityt aina jollain tavalla mielenkiintoisia ja moni niitä varmaan salassakin seuraa, kun eivät kehtaa myöntää että ohjelmaa katsovat :D

Oon kuitenkin pettynyt ohjelmassa siinä, että se on aika ajoin melko tylsä. Vähän reilu 40 minuutin mittainen jakso tuntuu paljon pidemmältä. Tuolla hotellissa pitäis olla enemmän sitä kuuluisaa äksöniä. Nuo vaan juo tuolla, ottaa arskaa, nostelee painoja, polttavat tupakkaa ja kiroilevat. Sitten välillä on jotain pandoran boxia, treffejä ja parisuhdeseremoniaa.

Sitten tuo pandoran boxi. Ööh.. mulle tulee lähinnä mieleen siitä, kuinka jotkut teini-ikäiset pelaa totuutta ja tehtävää pyjamapardeissa ja sit ollaa vähä hihhihii ja oo-äm-gee.
Oikeesti.

Sitten itse kilpailijoihin...

Miehet

Johhny (joka nimensä on vaihtanut. Muunnoin kilpaili Big Brotherissa oikealla nimellään Risto) on ehkä talon mielenkiintoisin miesasukas. Hän vaikuttaa tuollaiselta tyypilliseltä Suomalaiselta macho-mieheltä, jolle ei tulla ryttyilemään ja joka ilmaisee mielipiteensä varmasti. Ja tämähän lisääkin kilpailijan mielenkiintoa, koska mielipiteensä julki tuovat ovat aina kiinnostavempia kuin hiljaiset hissukat ja myötäilijät.

Huonoin puoli Johhnyssa sitten kuitenkin on ehkä se "Mä olen äijä"- meininki ja se kauhea uhoamisen tuntu. Voiko sitten olla hieman epävarmuutta uhoamisen takana?

Rasse on miehistä toinen josta pidän. Hän vaikuttaa oikeasti aidolta ja rehelliseltä nuorelta mieheltä (ehkä liiankin, jos miettii pelin henkeä).

Joka onkin sitten hänen huonoimmat piirteensä siinä mielessä, että hän tuntuu olevan helposti vedätettävissä. Tarrautuu myös liikaa kiinni ihmisiin.
Liika kiroileminen on myös välillä rasittavan kuuloista.

Patrik on vähän mitäänsanomattoman oloinen heppu. Siitä ei oo oikein saanu mitään irti.
Hänestä ehkä on aistittavissa sellainen "koulukiusaaja"- henkinen tyyli, että hankkiutuu suosittujen seuraan ja välttelee ns. vähemmän suositun oloisia.
Mua myös ärsyttää se kokoaikainen hiustenlaittelu, ku se kädellä niitä hiuksiaan sohii koko ajan taaksepäin. Ootteko huomanneet saman? :D

Janne on vähän samanlainen kuin Patrik. Mitäänsanomattoman oloinen. Hänestäkin huokuu sellainen itsetietoisuus, että "Ah, mä olen niin kuuma ja mä tiedän sen". En oo saanu oikein mitään irti hänestäkään.

Jani vaikuttaa myös ihan järkevältä ja ajattelevaiselta mieheltä. Mutta hän on ehkä vähän sellainen myötäilijän ja mielistelijän oloinen, että kulkee muiden mukana ja on hyväuskoinen.

Christian on talon uusin miessinkku ja ärsyttävä sellainen. Just sellainen "mä tiedän kaikesta kaiken ja oon suunnitellu tätä jo kuukausia, et miten mä pelaan tätä ja voitan sen 30 000 euroa. Ja mä esitän et mä oon tyhmä ja en tietäs mitään, mut oikeesti tiiän kaiken". Huoh. Tulee vähän sellainen kuva, että hänen elämäntehtävänsä on voittaa paratiisihotelli, kun hän on strategiaansa suunnitellut jo kuukausikaupalla.

Plussaa siitä kuitenkin, että kierot tyypit on aina mielenkiintoisia.

Naiset

Anna oli saarelta ensimmäisenä poistunut naissinkku ja omasta mielestäni hyvä ensimmäinen kotiinlähtijä. Vaikutti melko pinnalliselta, pissaliisa-tyyliseltä naiselta, joka tykkää puhua pahaa toisista ihmisistä seläntakana. Mutta toisen pilkka lopulta osuikin omaan nilkkaan.

Silja ei vaikuta kovinkaan värikkäältä persoonalta. Vähän samanoloinen kuin saarelta poistunut Anna. Pissaliisa, puhuu pahaa toisista, hihittelee ja kikattelee. 

Plussaa kuitenkin siitä hänelle, että hän meni pyytämään käytöstään anteeksi Nadialle, jota hän pilkkasi yhdessä Annan kanssa. En tiedä oliko anteeksipyyntö sitten vilpitön vai ei?

Nadia oli nainen, josta en ensivaikutelman perusteella pitänyt ollenkaan, mutta ensivaikutelma voi hämätä ja niin minulla kävi tämän naisen kohdalla. Oon alkanut pitämään hänestä. Hän vaikuttaa myös oikealta aidolta ja rehelliseltä ihmiseltä, joka osaa ajatella muutakin kuin omaa napaansa.
Lisäksi tuntuu kurjalta miten paljon hän sai kuraa niskaansa jo ensimmäisinä päivinä.

Janely vaikuttaa melkoisen helpolta tapaukselta. Kova tyttö näyttää olevan flirttailemaan, mielipiteet muista tuntuu ailahtelevan laidasta laitaan vähän väliä ja mielestäni kohtelee aika ikävänlaisesti Rassea, kun Rasse puolestaan taitaa aidosti välittää Janelystä.

Kelly vaikuttaa ihan kivan oloiselta tytöltä, nyt kun sarjaa on seurannut. Alussa hänkin vaikutti vähän sellaiselta "Mä tiedän olevani kaunis, koska mä oon Kelly, hei" ym. Mutta hänestäkin löytyy se puoli joka välittää toisten ihmisten tunteista. Näyttää myös siltä, että hän tykkää olla muiden tukena.

Erika... hänestä minulla ei ole kyllä mitään sanottavaa, ihan siksi, että hän on tainnut koko sarjassa sanoa vaan muutaman hassun lauseen. En tiedä onko se sitten tarkoituksella vetäytyvä, jos kyse on jonkinlaisesta pelitaktiikasta vai onko hän oikeasti niin ujo?
Ujoudessa ei ole mitään pahaa, mutta en ymmärrä miksi koko ohjelmaan pitää osallistua, jos itsestään ei ole mitään muuta annettavaa kuin olla seinäruusuna?

- - - - - -

Kokonaisarvosana 4-10 asteikolla sarjasta on 7.
Ei huono, mutta ei hyväkään.
Hottikset siis pesee tämän sarjan mennen tullen, jos voi verrata johonkin.
Vaikka hottikset- sarjassa ihmiset vaikuttavat itserakkailta ja pinnallisilta, joille ei kelpaa mikään - niin siinä ihmiset ja niiden mielipiteet on sentään mielenkiintoisia.
Sitä jaksaa seurata, se on hauska ja sarkastinen ja sitä janoaa lisää.

Paratiisihotellia vaivaa sama mikä vaivaa monta muutakin Suomalaista tositv-sarjaa.
Suurin osa ihmisistä on persoonattomia, tylsiä tai samasta muotista tehtyjä.
Eikä näitä kukaan enää muista vuoden tai puolen vuodenkaan päästä.

Eli toivottavasti siis tuonne paratiisi-helvetin-hotelliin astelee sarjan edetessä edes vähän mielenkiintoisempia ja persoonallisempia tyyppejä!

Ja anteeksi erittäin pitkästä postauksesta, asiaa aina riittää :D

Mitä mieltä sinä olet kyseisestä sarjasta?
Mikä ihastuttaa, mikä vihastuttaa?
Voisiko tällaisesta sarjasta löytää edes sitä elämänsä rakkautta?

- Rakastunut Mies2 kommenttia:

 1. Mäkään en tajunnu aluks yhtään tän ohjelman ideaa, kun en ollu kattonu mitään versioo aiemmin, mut sit ilahduin et tässähän on sentään joku juoni (toisin kuin Hottiksissa). Mut nyt kun oon tajunnu sen juonen niin miks hitossa asiat tapahtuu niin hitaasti? Tostahan putoo niinkun yks joka neljännessä jaksossa, ei hitto... Ja mua huvitti suuresti se kun nää osallistujat järkytty et he ei voikaan vaan olla nyt näiden alkuperästen kesken siellä, ööö jos ne vois tehä niin niin eihän kukaan jaksais kattoa tota :D En ees ajatellu et noi tyypit on tylsiä, mutta onhan ne. Kyllästyin jo Hottiksiin mut pitäiskö nyt sit kuitenkin vielä harkita sitä kun tässä on niin pitkäveteinen juoni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaankin tuntuu että tossa etenee nuo asiat eteenpäin ihan superhitaasti :D mutta toisaalta ehkä siinä on se, että niiden annetaan rauhassa tutustua ensin toisiinsa, jos niiden muutamien päivien aikana kerkeiskin vaikka uuden ja originaalin välille muodostua jotain.

   Mutta onhan tuo kyllä pitkäveteistä katseltavaa, sit ku ne ei oikein ees tunnu tekevän tuolla hotellissa mitään. Siks voiskin olla enemmän niille sitä tekemistä ku pelkkä ryyppääminen ja arskan otto :D

   Joo, mua kanssa huvitti tuo ku niitä ihmetytti se, että sinne tulee uusia. Ois tosiaan vieläkin tylsempää, jos kukaan ei tulis sekottamaan tota pakkaa tonne.

   Kannattaa vielä pitää hottikset mielessä ;) jos ei oo muuta, ni ainakin myötähäpeän tunne on jotain parasta :D

   Poista