keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Deittaile ilman internettiä!


On hurjaa, kuinka paljon internet tarjoaa erilaisia deittailumahdollisuuksia.
Deittailusivuja on olemassa niin monta, ettei niitä varmasti edes pysty laskemaan.
On eliittikumppania, suomi24- treffejä, e-kontaktia, matchia jne.
On deittisivuja homo, bi, lesbo, trans ym. seksuaaleille, on sivuja niille jotka etsivät ihmisiä, joilla on fetissi tai useampi, sitten on erikseen seksinhakuun, seikkailuihin ym. olevia sivuja.
Tarjontaa on valtavasti, kuin on myös tarjonnan hakijoitakin.

Eikä deittailu enää tapahdu pelkästään tietokoneella ollen, vaan puhelimeenkin on saatavilla erilaisia sovelluksia. Suosituin tällä hetkellä taitaakin olla Tinder, joka on jokaisen huulilla.

Internetissä deittailulla on kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa.
Hienoa on tietysti se, kuinka helppoa muihin ihmisiin tutustuminen on.
Jos olet esimerkiksi ujo, tai seksuaalinen suuntautumisesi ei ole hetero, ei ole aina helppoa lähestyä ihmisiä todellisessa elämässä.
Pystyt myös etsimään netin avulla ihmisiä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita, samanlainen elämäntilanne tai jos mielessäsi on jotain muita kriteereitä, mitä toivoisit tulevalta kumppaniltasi. 

Huonoja puolia kuitenkin mm. on ne, että kuka vaan voi netissä keksiä valeprofiilin ja esittää jotain muuta, kuin mitä todellisuudessa on. Liikkeellä on myös henkilötietojen metsästäjiä, pedofiilejä ja muita joilla ei ole hyvät aikeet mielessä.
Lisäksi myös yksi netissä deittailemisen huono puoli on se, että netissä annettu kuva ihmisestä voi vääristää täysin sen, mitä henkilö on todellisuudessa. Et nää toisen ilmeitä ja eleitä, joten olet pelkästään sanojen ja kuvien varassa. (ellette juttele webcamissa).
Tutustumisvaiheessa yleensä omaan päähän muodostuu tietynlainen kuva sitten siitä toisesta henkilöstä ja saattaa kokea todella voimakasta yhteyttä ja tunnesidettäkin ehkä jopa tähän toiseen henkilöön, mitä ei välttämättä sitten olekaan kun tapaa kasvokkain.

Mietitäänpä aikaa vaikka parikymmentä vuotta sitten taaksepäin. Miten ihmiset ovat silloin tavanneet toisensa?.. niinpä, oikeassa elämässä.
Ei sosiaalisessa mediassa, niin kuin suurin osa tänä päivänä.

Ihmiset ovat lähteneet ulos tansseihin, harrastuksiin, baariin ym. tutustuakseen toisiin ihmisiin (en sano, etteikö tätä tapahdu enää), jonka hyvä puoli on tietysti se, että ensivaikutelma muodostuu heti siinä face-to-face.

Pointtini on siis se, että vaikka netti onkin hyvä keksintö ja oiva apuväline mahdollisen kumppanin metsästykseen (itsekin olen löytänyt kumppanini netin avulla ja tunnen monta muutakin jotka on), mutta silti rohkaisen ihmisiä enemmän jättämään ne tinderit ym. vähäksi aikaa pois ja menemään ihmisten ilmoille tutustumaan kiinnostaviin ihmisiin.

Haastankin siis sinkut siihen, että olette vaikka kuukauden verran ilman internetissä deittailua, tinderiä yms. ja jos näätte tuolla ulkoelämässä jonkun kiinnostavan miehen tai naisen, niin menette rohkeasti juttelemaan vaan. Saatatte vaikka yllättyä, koska et tiedä toisesta mitään, eikä sinulla ole hänen suhteen ennakkokäsityksiä ;)

Haasteen saa ottaa vastaan ken tahtoo.

- Rakastunut mies6 kommenttia:

 1. Noiden ennakkoluulojen takia oon ite päätyny siihen, että on aina paras nähdä mahdollisimman nopeasti. Tietysti jotkut haluaa jutella varmistaukseen toisen järkevyydestä, mutta esim. Tinderissä valtaosa tuntuu olevan ihan normaalijärkistä porukkaa (vrt. nettideittailu).
  Mutta mitä tulee netin deittialukäyttöön, se kyllä helpottaa myös toisen jäljittämistä (jos nyt ajatellaan tätä myönteisessä mielessä). Sain just hetki sitten viestin mieheltä, jonka oon nähny livenä, mut hän sit otti jälkikäteen facessa yhtyettä. Että lasketaanko tää nyt sit kumpaan kategoriaan :) Sinällään mukavaa, että kerrankin ei tarvii pohtia, miltä se toinen oikeasti näyttää. Mitä luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä periaate, että näkee mahdollisimman pian, niin ei kerkee kasvaa liian suuret ennakko-odotukset toista kohtaan :)
   Eikä kuluta siinä myöskään omaa, eikä toisen aikaa, jos ei sitten natsaakaan.

   Joo, tinderissä kyllä aika paljon taitaa olla ihan järkevää ja oikeeta porukkaa. Aika hyvin varmaan tuo facebook rajaa sen, ettei niin paljon ainakaan valeprofiileja oo :)

   ja tuo on kyllä hyvin aateltu, että myönteisessä mielessä toisen jäljittäminen on kyllä helpompaa :D oli kyse sitten siitä, että yrittää saada toiseen kontaktia tai sitten jos haluaa tehdä vähän tutkimustyötä toisesta, jos jotain sattuis löytymään.

   Poista
 2. Itellä oli ainakin sinkkuna ollessa jotenkin tosi hankala keksiä paikkoja mihin vois mennä tavatakseen ihmisiä. En oikein viihdy baareissa ja se tuntu olevan ainut paikka jossa vois löytää tutustuu toisiin nuoriin noin niinkun kasvokkain. Toisaalta oon ite sen verran ujo, että tuntus aika vaikeelle mennä juttelemaan noin vaan esim kahvilassa tai kaupungilla ihan tuntemattolle.
  Oon kyllä samaa mieltä siitä, että ois parempi tutustua toiseen kasvokkain eikä internetin ihmeellisessä maailmassa. Viimeisimmillä tindertreffeillä sovittiin tinderissä lähinnä tapaaminen ja jätin ihan tarkotuksella sen paremman tutustumisen siihen kun ollaan oikeesti kasvokkain. Ei huonot treffit, niistä on nyt neljä kuukautta ja edelleen ollaan yhessä! Ennen tein sitä, että juttelin aika paljon netissä ihmisten kanssa ja toisinaan se vaan teki näkemisen jopa mahdottomaks kun toinen osapuoli pelkäs niin paljon sitten sitä, että jutustelu ei sujukaan kasvokkain.
  Deittisivustot voi siis olla hyvä tapa löytää seuraa, mutta kannattaa lähinnä sopia se tapaaminen ja jättää sinne kunnolla tutustuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtaamispaikkoja kyllä varmasti on, muitakin kun baarit ym. mutta ujous tosiaan voi olla aika rajoittava tekijä siinä, miten toisiin uskaltaa tutustua.
   Tosin ujouskin voi olla sellainen asia, että se ajan mittaan voi vähentyä, jos rohkeasti vaan uskaltaa ottaa ihmisiin kontaktia ja sitä kautta saa niitä onnistumisen tunteita, että eihän se niin paha asia ollutkaan.

   Tuo on kyllä hyvä toimintapa, että jättää sen kunnolla tutustumisen sitten niille oikeille treffeille. Siellä kun saa toisesta sitten sen oikeanlaisen käsityksen :) itse huomasin joskus ollessani sinkku, että mitä pidempään pitkitin näkemistä, sitä isommat ennakko-odotukset päässäni kasvoi - ja no, joskus ne odotukset ylittyivät ja joskus romahtivat ihan kokonaan kun toisen ihmisen näki livenä :D

   Poista
 3. Enpä tiedä. Jos on vähänkään järkeä päässä, niin kyllä nettihuijaajan kiinni saa ihan omin voimin. Mulle "nettideittailu" on yksi harvoista mulle sopivista tavoista tutustua ihmisiin. En oo missään deittisivustoilla, vaan lähinnä taidesivustoilla joiden kautta oon saanut paljon enemmän ja luotettavampia kavereita kuin ns "oikeassa elämässä". Ulkomailta erityisesti. Monet oon tuntenut jo lähes 10 vuotta ja näitä voi kutsua oikeiksi ystäviksi. Tutustuin nykyiseen miesystäväänikin yläasteella netitse ja siitä sitten suhde on jatkunut näihin päiviin asti. Ollaan saman ikäisiä ja suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut vain välimatka Suomesta ulkomaille ja päinvastoin. Tosin, uskon että kun molemmat ollaan suoritettu opiskelut loppuun, niin tilanne helpottuu ja voidaan muuttaa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuskin kukaan ihminen voi toista huijata loputtomiin, ilman että alkaa jossain vaiheessa hälytyskellot soida päässä. Mutta kai sellasiakin mestarihuijaajia on olemassa. Joskus tullut katsottua tuota Catfish- sarjaa, niin siellä on melkoisia tyyppejä liikenteessä.

   Tosi hienoa kuulla, että oot saanut hyviä ystäviä ja miehenkin internetin kautta, ja internet on tosiaan hyvä apuväline varsinkin jos haluaa löytää samanhenkisiä ihmisiä :)

   En tiedä olisinko itsekään löytänyt nykyistä kumppania ilman internettiä, en välttämättä.

   Mutta lähinnä tän postaukseni pointtina on se, että tuntuu siltä että yhä useampi nykypäivänä turvautuu tinderiin ym. seuranhakusivustoon tai sovellukseen, saatetaan asettaa hyvinkin korkeat kriteerit kumppanin haun suhteen ja kirjoittaminen ja kuvat antavat vain yhdenlaisen kuvan siitä vastapuolesta, mutta kokonaisuus sitten paljastuu livenä. Niin siksi ajattelin, että on hyvä rohkaista ihmisiä myös välillä unohtamaan nämä deittisivut ja kokeilla vaihteeksi jotain muuta keinoa treffailuun :) internettiä toki myös jatkossakin käyttäen, jos siltä tuntuu.

   Poista