keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Mitä kysyä ja olla kysymättä ekoilla treffeillä?

Oletko koskaan miettinyt ennen ekoja treffejä, että mitähän siltä toiselta olisi hyvä kysyä ja olla kysymättä, että antaisi itsestään parhaan mahdollisen ensivaikutelman, saisi toisesta irti niitä tietoja mitä haluaa tietää ja ettei nolaa itseään kysymällä mitään tyhmää?

Ei hätää, olet tullut oikeille sivuille. Heheh, no mitään oikeaa vastausta tuohon yllämainittuun kysymykseen ei ole - koska jokainen ihminen on erilainen, mutta tässä postauksessa annan aiheesta omat vinkkini.

Aloitetaanpa siis siitä, mitä toiselta ekoilla deiteillä voisi kysyä?

- Mitä harrastat?
Tämä kysymys on hyvä kysyä, että saa vähän tietoa toisen mielenkiinnon kohteista, elämäntavoista ja siitä voisiko sieltä joukosta löytyä yhteisiä harrastuksia? Miksei voisi myös samaan syssyyn kysyä, onko jotain sellaista harrastusta mitä on aina halunnut kokeilla, mutta ei ole saanut sitä vielä aikaan? Ehkä yhdessä voisi olla oiva tilaisuus aloittaa, jos deittailu etenee vakavemmalle asteelle.

- Minkälaisia unelmia / tavoitteita sinulla on elämän suhteen?
Tottakai toisen unelmat ja tavoitteet elämässä kiinnostaa, varsinkin jos deittikumppani on varteenotettava tapaus. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ettei liikaa ala pommittaa toista lisäkysymyksillä. Esim. haluatko joskus naimisiin? entäpä lapsia? Koska ne on kuitenkin niin suuria asioita, että sillä saattaisi toisen vaan karkottaa pois.

- Työ, koulutus, menneisyys?
On ihan luonnollista olla kiinnostunut, että onko toinen työelämässä/opiskeleeko? Tai mitä on elämässään tehnyt? Tässäkin toki kohtuus sen suhteen, ettei liiallisuuksiin mene - koska jotkut asiat saattavat olla toiselle arkoja. Jos ei vaikka ole sairauden vuoksi kyennyt kouluttautumaan tai töihin - tai mikä ikinä voikaan olla syy.
Itse olen yleensä toiminut sillä tavalla, jos olen kysynyt jotain mielestäni vähän henkilökohtaisempaa kysymystä toiselta, että: "Saanko kysyä...? " "Haittaako jos kysyn..?", eli yritän lähestyä aihetta mahdollisimman varovasti.

- Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Tämä kysymys vähän liittykin noihin harrastuksiin. Mutta kyllähän monet ihmiset kuluttavat vapaa-aikaansa muutenkin, kuin harrastuksien parissa.

- Minkälaisia elämänarvoja sinulla on?
Taas vähän henkilökohtainen kysymys joidenkin mielestä, mutta silti aika välttämätön asia tietää, että meneekö elämänarvot yksiin yhtään sinne päinkään vai ajatteleeko toinen asioista täysin eri tavalla?

Näitäkään yllä olevia kysymyksiä ei toki kaikkia kannata kysyä edes ekoilla treffeillä, varsinkin jos molemmat tulee siihen tulokseen, että haluaa nähdä toistekin. Ja liika kysymysten esittäminen saattaa käydä vain ahdistavaksi.Sitten seuraavaksi asioihin, joita ei missään nimessä kannata ekoilla treffeillä kysyä. 

- Onks sulla paljon kokemusta / ootko ollu monen kans sillai?
Eli ei missään nimessä mitään seksiin liittyviä kysymyksiä, ellei sitten treffit ole sellaiset
että ne johtaa seksiin tai jotain sinne päin.
Mutta muuten, seksistä ja kumppanien lukumäärästä kyseleminen on röyhkeää
ja mautonta, ainakin omasta mielestäni. Eikä mua ees kiinnostais tietääkään,
että monenko kanssa se toinen on ollu. Sitä voi sitten ehkä kysyä, jos ollaan
suhteessa tai kun enin "jää" on ympäriltä sulanut.

- Minkälaista miestä tai naista etsit?
Tää kysymys on vähän semmonen.. miten sen nyt sanois.. kaverillinen. Tätä voi kuvitella kysyvänsä kaverilta vaikka kaljatuopin äärellä? :D
Sitten muutenkin, jos toinen alkaa hirveitä kriteerejä siinä luetella kumppanin ulkonäöstä ja ominaisuuksista - niin alkaako se toinen sitten muuttaa itseään siihen suuntaan, että se toinen näkisi, että "katso, tässä mä nyt oon?" tai voisko siitä tulla jopa paha mielikin, jos ei itsesssään näe niitä asioita, mitä toinen etsii. Vähän ristiriitainen kysymys siinä mielessä.

- Käytkö usein bilettämässä?
No miksei tätä vois toki silloin kysyä, jos toisesta hiukan tietää jotain tai nuoret varsinkin saattaa tätä kysyäkin usein toisiltaan - mutta tuo kysymys antaa ehkä semmosen kuvan, että joko itsestään antaa hirveen juhlijan kuvan kysymyksellään tai sitten se jolta kysytään, saattaa epäillä, että näyttääkö hän viinaan menevältä? :D

- Haluatko naimisiin, haluatko lapsia ym?
Just, mistä tuolla ylempänä jo mainitsinkin, että on tiettyjä tulevaisuuden asioita, mitä ei niillä ekoilla treffeillä vielä kannata kysellä. Vaan ihmiset saattaa pikemminkin ottaa takapakkia, jos noita kyselee.

- Missä asut, mikä on sun puhelinnumero, saanks lisätä sut facebookiin ja alkaa seuraa sua twitterissä?
Älä anna itsestäsi hullun stalkkerin ja liimautujan kuvaa, vaan etene rauhallisesti.
Puhelinnumeroita voi toki vaihtaa, jos aikoo toistekin nähdä. Mutta, että jos toisesta haluu tietää kaiken kerralla ja heti lisätä joka paikassa, etenkin somessa kaveriksi, niin toinen saattaa alta aika yksikön saada sellaisen kuvan, että tuo on joku hullu :D

Mutta, tässä ois nyt näitä minun vinkkejäni ekoille treffoille, mitä kysyä ja mitä olla kysymättä? Niin kuin aiemmin kirjoitin, että ihmiset ja tilanteet on niin erilaisia, että kukin toimii tyylillään ja tilanteeseen sopivalla tavalla :) 
Toivottavasti näistä kuitenkin jollekin voi olla apua.

Ja nyt haluankin kuulla teidän mielipiteitä? 
Onko noissa mun antamissa vinkeissä mitään perää, ootteko samaa vai eri mieltä?
Mitä sun mielestä vois kanssa kysyä ekoilla treffeillä ja olla kysymättä?

- Rakastunut mies

5 kommenttia:

 1. Et ottanut kantaa siihen, että mites entiset suhteet. Mua itteäni kiinnostaa ne suuresti, koska musta se vaan on tosi nou nou, jollei oo koskaan ollut missään parisuhteeks kutsuttavassa. Monethan sanoo, ettei tällasta sais kysyä tai että ei ainakaan sais puhua eksistä. No tässäpä meillä nainen, joka puhuu eksistään :D Mutta, en tietenkään puhu henkilöistä vaan suhteista. Tietysti tilanteen mukaan, mutta aina oon kyllä viimeistään toisilla treffeillä kysyny tosta suhdetaustasta. Mulle se on tosi tärkeä niin puhun siitä itsekin, joten sillai se tulee kyllä yleensä esille.

  Ja sit sellanen tinder-treffien vakio on, että puhutaan tinderistä. Se on aika perus, siitä on helppo puhua ja on aina kiinnostavaa vaihtaa kokemuksia. Etenkin, jos on ollu jotain vähän outoja tapauksia niin niistä saa hyvin juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti muuten itseasiassa kirjottaa tuosta, että en myöskään lähtis kysymään entisistä suhteista heti ekoilla treffeillä, mutta sitten unohdin kun tuli niin paljo tekstiä :D

   Niin, nuo puheenaiheet kyllä aina niin riippuu ihan ihmisestä ja siitäkin että kelle pystyy ns. avoimemmin avautumaan :) mäkin taisin ekoilla treffeillä mun nykyiselle kumppanille jo kertoo ummet ja lammet ja lähes koko elämäntarinani, mutta tosin ehittiin jo melkein kuukauden verran kirjotella netissä ennen ku nähtiin ja muutenkin se tuntu luontevalta. Ei onneks säikähtäny, et vielähän tuo tuossa vierellä on :D

   Ja joo, entiset suhteet on kyllä tullu aina jossain vaiheessa esille tavalla tai toisella. Itsellä sellanen vähän ikävä tapa, et helposti vertailen ihmisiä ja suhteita keskenään. Mut kai se on sitä, et ku pitkässä suhteessa tottuu toisen tapoihin, ni sit jos se suhde päättyy.. ni uudessa suhteessa automaattisesti peilaa kaikkea siihen entiseen.

   Mulla ei oo kokemusta noista tinder-treffeistä. Oon toki sitä käyttänyt, mutta treffeille asti ei mikään jutustelu päätynyt, ni siinä mielessä hankala sanoo :)

   Poista
 2. Oon ehkä vähän eri mieltä tosta bilettämisestä kysymisestä. Mua ei ainakaan haittaa jos siitä kysytään ja kysyn kyllä aika usein itsekin, tai sitten se tulee jotenkin muuten ilmi. Monilla treffeillä paras ice breaker on ollut sellainen sekopäisten biletystarinoiden kertominen vuorotellen :D

  Löysin tän blogisi vasta nyt ja en tajua miten ihmeessä oon voinut missata tän! Aina yhtä siistiä löytää miesten kirjoittamia blogeja tästä genrestä ;)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen blogi jatka samaan malliin ;)

  t: Imupimuja etsimässä! (http://imupimuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. TreffitAsia- Find wife from Asia | Löydä vaimo
  Aasiasta
  www.treffitasia.com/

  VastaaPoista