lauantai 21. maaliskuuta 2015

Mistä tunnet sä pettäjän, ONKO oikea sulle hän?


Hellurei ja hellät tunteet.

Pettäminen on yksi ikävimmistä - ellei jopa ikävin asia mitä toiselle voi tehdä suhteessa. Luottamuspula on taattu. Toisille pareille se on kerrasta poikki ja tervemenoa, toiset yrittävät vielä kaikesta huolimatta jatkaa, vaikka ihan helppoa se ei enää olekaan, koska toiseen ei voi 100 % luottaa ja luottamus on yritettävä ansaita uudelleen.

Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä, miten paljon on olemassa sellaisiakin suhteita joissa toinen osapuoli saattaa elää salattua kaksoiselämää vuosikausia, ilman että toinen tietää asiasta mitään. Jos on "tarve" ajautua pettämään, niin eikö siinä tilanteessa olisi parempi eka jättää se nykyinen kumppani ennen kuin hyppää sänkyyn jonkun kanssa? Erokaan ei välttämättä ole niin rankka asia, kuin se että yhdenäkin saat tietää että kumppanisi on maannut muiden ihmisten kanssa jo ties kuinka pitkään.

En kuitenkaan ala tuomitsemaan ketään, koska itselläni ei ole siihen varaa. Minä olen pettänyt aiemmassa suhteessa ja minua on petetty.
Mutta, itse en pystynyt pitämään asiaa toiselta salassa vaan tunnustin tekoni.
Ja uskon, että ihminen jolla on ripauskaan omaa tuntoa tallella potee teostaan varmasti huonoa oloa.

Miten sitten oikein voi tunnistaa pettäjän? Onko jotain selviä merkkiä siitä, että on syytä epäillä toista pettämisestä? Mustasukkaisuus on sopivassa suhteessa hyvä asia suhteessa, mutta jos sekin menee yli äiräiden, ei se ole enää hyvä juttu. Olen ihmetellytkin joskus ihmisiä, jotka vaativat nähdä kumppaninsa jokaikisen tekstiviestin tai facebook-keskustelun. Yksityisyys kuuluu jokaiselle siitä huolimatta, vaikka olisikin suhteessa.

Kokoan alle omia mietteitäni nyt siitä, mitä tuntomerkkejä pettäjällä voisi olla tai mikä saisi omat hälytyskelloni soimaan?

* Kumppani pitää puhelintaan ja tietokonettaan koko ajan salassa tai lähinnä että toinen ei saa siihen koskea tai hän menee puhumaan puheluitaan aina jonnekin muualle. Vaikka kirjoitinkin aiemmin, että en ymmärrä sitä että kumppania kytätään, niin kyllä se silti pistää ihmetyttämään jos toinen koko ajan näpräilee kännykkäänsä salassa ym.

* Ollaan vähän väliä poissa kotoa (pätee yhdessäasuviin), yllättävät ylityötunnit vähän väliä töissä, ihmeelliset selitykset menoihin tai poissaoloihin, varsinkin jos myöhemmin saa selville että selitetty juttu on ollut valhe. Tämä yleensä on yksi näkyvimmistä pettämisen merkeistä. 

* Luonne ja/tai käyttäytyminen muuttuu. Aletaan yhdenäkin haastamaan riitaa joka asiasta tai yhden äkin muututaan jotenkin ylihyväntuuliseksi. Myöskin jos omaan ulkonäköön aletaan panostaa entistä enemmän. Ulkonäköön panostaminen on tietenkin hyvä asia siinä tilanteessa, jos vaikka halutaan laihduttaa tai pitää huolta kunnosta. Sehän ei ole ikinä huono asia, eli vähän riippuu että millä tavalla ulkonäköön aletaan panostaa, ennen kuin voi alkaa epäillä.

* Saat sukupuolitaudin. Aika selvä merkki sille, että kumppanisi pettää. Varaudu kuitenkin siihen, että kumppanisi saattaa kääntää asian sinua vastaan. Tässäkin toisaalta on hyvä ottaa huomioon, missä ammatissa ihmiset ovat. Esimerkiksi veren kanssa tekemisissä olevilla on aina riski saada tartunta, jos verta pääsee omaan verenkiertoon. Mahdollista on myös se, että kumppanisi on saanut tartunnan joskus aiemmassa suhteessa, mutta tartunta on ollut piilevänä eikä ihminen ole käynyt testeissä.

* Seksi loppuu. Voi olla mahdollinen pettämisen merkki. Mutta ei välttämättä jos kyseessä on vaikka pitkäkin suhde tai suhde jonka läsnä on arki tullut voimakkaaksi. Monissa suhteissa seksin harrastaminen vähenee ajan mittaan.

* Joku kertoo sinulle, että on nähnyt kumppanisi toisen miehen tai naisen kanssa. Tämä ei tosin automaattisesti tarkoita pettämistä. Ihmiset kohtaa päivittäin vieraita ja tuttuja miehiä ja naisia, joiden kanssa ovat tekemisissä niin työn kuin harrasteiden merkeissä, joten ei kannata heti olettaa että kyse on pettämisestä.

* Löydät vieraita vaatteita kodistasi. Tottakai tässäkin tilanteessa ajatukset alkavat vilistä ja miettii, onko vaatteita jäänyt kumppanin mahdolliselta seksikumppanilta. Joskus kyseessä voi toki vain olla se, että jommankumman mies tai naispuolinen ystävä on kertakaikkisesti vaikka yötä ollessaan unohtanut vaatteita taloon.

* Vieraat miehet tai naiset soittelevat sinulle tai vastaat kumppanisi puhelimeen, johon joku tällainen soittaa. Tämä voi olla merkki salatusta kumppanista, mutta voi hyvin myös olla ihan tavallinen puhelu, ilman että siihen liittyy mitään outoa. ON myös olemassa sellaisia ihmisiä, että esim. joku on ihastunut kumppaniisi ja yrittää saada sinut mustasukkaiseksi, että teillä tulisi ero ja hän saisi puolisosi itselleen. Ihmiset osaavat olla todella katalia.

Miten toimia jos epäilee toisen pettävän?

Asiasta suoraan kysyminen on mielestäni se kaikista paras vaihtoehto, ilman että lähtee tekemään jonkunlaista salapoliisityötä asian selvittämiseksi - koska se asettaa sinut erittäin huonoon valoon, jos jäät asiasta kiinni, eikä kumppanisi oikeasti sinua petä.
Joten kannattaa kaksi kertaa miettiä, miten toimia. :-)

Oletko sinä pettänyt tai onko sinua petetty?
Millä tavoin sinä tai silloinen/nykyinen kumppanisi on jäänyt asiasta kiinni?
Oletko huomannut itsessäsi tai kumppanissasi merkkejä pettämisestä?
Muuttuuko käyttäytyminen, luonne, tapa tehdä asioita?
Pitääkö mielestäsi pettämisestä kertoa vai olla kertomatta?

Näihin tunnelmiin tällä kertaa.
- Rakastunut mies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti