maanantai 9. maaliskuuta 2015

Mitä yhteistä tekemistä kumppanin kanssa vapaa-ajalla?


Luin eilen ennen nukkumaanmenoa erilaisilta keskustelupalstoilta juttua siitä, mitä yhteistä tekemistä pariskunnilla voisi vapaa-ajalla olla? Ja harmikseni yllätyin siitä, miten vähän tekemistä oli keksitty. Yleisimmät vastaukset olivat, että molemmilla osapuolilla on ne omat harrastukset ja yhteisiä ajanviettotapoja ovat lenkkeily ja television katsominen. Ei sillä, että noissakaan olisi mitään huonoa, mutta minulle ne kuulostavat vähän yksipuolisilta ja pidemmän päälle sama toiminta voi käydä tylsäksi ja kaivataan jotain uutta.
Mitä kaikkea sitten voisi keksiä?

Kun lähdetään miettimään uutta yhteistä mielenkiinnon kohdetta tai harrastusta, ensimmäisenä olisi hyvä heittää pessimistisyys hevonkuuseen. Jos toinen yrittää ehdottaa jotain, vastaus on melko usein seuraavanlainen.. "No en mä nyt oikein tommosta.. ei kuulosta yhtään mielenkiintoselta", "siihen menee rahaa", "en mä nyt jaksa" jne.
Myönnän, että sorrun tuohonkin itsekin toisinaan, mutta TOISAALTA sitten ei ole syytä myöskään valittaa, kun ikinä ei ole mitään tekemistä.

Mielenkiintokin on siitä jännä asia, että vaikka joku harrastus ei kuulostaisikaan alkuun hyvältä, siitä voikin innostua, sitten kun sitä on kokeillut.
Ja mitä rahaan tulee, niin raha on monesti vain tekosyy. On paljon harrastuksia jotka ei ensinnäkään maksa mitään, eikä monet maksullisetkaan harrasteet nyt niin paljoa maksa. Miettikää voisitteko säästää jossakin muussa asiassa? Paljon on ihmisillä turhaa rahanmenoa, jos oikein tarkkaan rupeaa miettimään.

Huumoria kehiin. Kaikkia harrastuksia ei tarvitse ottaa niin vakavasti tai kaikilla harrastuksilla ei tarvitse olla tavoitetta. Lenkkeilyn tavotteenahan on monesti kunnon kohotus siinä samalla. 

Kokeilkaa jotain ex-temporena. Kaikkea ei tarvitse suunnitella vuotta etukäteen ja aikatauluttaa. Keksikää joku juttu yllättäen ja toteuttakaa se, jos resurssit ovat siihen mahdolliset sillä hetkellä.

Käytännön esimerkkejä:

Heittäytykää taiteellisiksi. Laulakaa, kirjoittakaa toisillenne kirjeitä tai runoja, lukekaa toisille kirjaa, piirtäkää/maalatkaa jne. Luova toiminta on myös hyväksi aivoille.

Kokkailkaa yhdessä. Pitäkää kynttiläillallisia. Jos aina teette viikosta toiseen samoja perinteisiä ruokia, haastakaa itsenne. Oiva keino on pitää vaikka teemaviikkoja. Eli yhtenä viikkona teette kiinalaisia ruokia, toisena italialaisia jne. Näin saatte siihenkin vaihtelua.
Ja netistä löytyy reseptejä pilvin pimein.

Kokeilkaa uusia liikuntamuotoja. Voi keksiä muutakin kuin sen lenkkeilyn. Pyöräilkää. Vaeltakaa. Marjastakaa. Kesällä menkää telttaretkelle (eväät mukaan tottakai), uikaa, zumbatkaa (youtubesta löytyy hyviä zumbavideoita), tanssikaa, pelatkaa tennistä tai sulkapalloa. Entäpä joku extremempi harrastus? Vaikka seinäkiipeily?

Pelatkaa. Pelejä on muunkinlaisia kuin ulko- tai sisäpelit ja pleikkari nelosen pelit. Ostakaa lautapelejä, niitä on kiva pelata yhdessä tai kaveriporukalla. Huom. myös parisuhdepelejä joissa on erilaisia tehtäviä, löytyy. Kaverilla oli kerran sen tyylinen peli, jossa yhtenä tehtävänä oli laittaa kermavaahtoa toisen vartalolle ja nuolla se pois ;)

Käykää ihmisten ilmoilla. Menkää elokuviin, baariin, syömään, teatteriin, museoon, matkoille, kylpylöihin jne.

Tekemistä löytyy maailmasta vaikka millä mitalla, kunhan vaan jaksaa käyttää mielikuvitusta ja vähän aikaa. Yhteiset kiinnostuksen kohteet ja harrasteet ovat myös parisuhteen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita. :)

Miten te vietätte aikaa kumppaninne kanssa?

HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!

- Rakastunut mies4 kommenttia:

 1. Tää oli loistava postaus!
  Oon kuullu kans kavereilta, kuinka heidän parisuhde on tylsää kun ei ole mitään tekemistä. Sitten kun alkaa ehottaa eri tekemisiä, vastaus on aina että "ei jaksa". Hei cmoon, jos pitää valittaa jostain niin kai sille asialle jaksaa tehä jotain, eikö? :D

  Ite muutin just yhteen ukkoni kanssa, ja aika pitkälti kulutetaan aikaa omien harrastusten parissa, vaikka ollaanki aika paljon samassa tilassa. Mutta sekään ei kyllä ole haitaksi, koska kumpiki tarvii omaa tilaa. Mutta tää toimintatapa on todettu toimivaksi kummanki osalta.

  Aika usein käydään kirppareilla ja kavereiden luona kahvilla, ja siellä pelataan juurikin jotain lautapelejä yms.

  Myös viherkasvien parissa meillä kuluu aikaa, nyt kun yhteen on muutettu, on pikku hiljaa muuttunu tää kämppä kunnon viidakoksi. Kummanki pieni unelma viherkasvien täyttämässä asunnossa toteutuu tässä, tää kyllä on aivan loistavuutta!
  Aiemmin jätkällä ei oo ollu kasveja edellisessä kämpässä, mulla taas oli, mutta olin ihan liian huono huolehtimaan niistä... Tän jäbän avulla sain pienen innostuksen kasveista huolehtimiseen.
  Suunnitelmissa ois kasvatella jotakin syötäväksi kelpaavaa kun kesä tulee :D
  Ja useita tv-sarjoja seuraillaan viikottain.

  Silloin tällöin tulee käytyä keikoilla, kun rahatilanne sallii. Onneksi kummanki musamaku sopii yks yhteen, ja musa soikin täällä kämpässä useita tunteja.

  Tulipa kyllä melko pitkä romaani, oops...
  Summa summarum, ei mitään suuria harrastuksia välttämättä tarvi ollakkaan, ellei sitten kummanki osapuolen luonne tätä vaadi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos paljon viestistä! :)

   Näinhän se just on, että jos ei yhteistä tekemistä jaksa miettiä ja on tylsää, niin sitten on tosiaan turha valittaa.

   Hienoa, että olette huomanneet omat harrastuksenne suhteessa toimivaksi tavaksi. Ja oma aika kyllä on myös tärkeää, ajattelin juurikin tuosta omasta ajasta tehdä seuraavan blogipostaukseni tänään :D

   Oon muuten ite miettiny tuota viherkasvien kasvatusta myös, mutta en oo saanu aikaseksi hommattua tarpeita. Ehkä jotenkin pieni pelko on takaraivossa että kaikki kasvit tulis kuolemaan mun käsissä :D :D

   Kumppani kasvatti viime vuoden puolella habaneroa kotonaan ja lähti yllättävän hyvin kasvamaankin, kunnes se sit kuukahti :/ ne kun tarvii niin tietynlaiset olosuhteet, että pysyy mahd. hyvin elossa.

   Ja eikä yhtään haittaa pitkät viestit, luen ja vastaan niihin mielelläni - eli saa laittaa jatkossakin, jos siltä tuntuu :)
   Ja totta tuokin, ettei aina tarvitse harrastuksia ollakkaan, joskus on ihan mukava vaan olla ja löhöillä, ilman mitään kiirettä.

   Poista
 2. Yhteinen business kannustaa omiin juttuihin vapaa-ajalla. Ennen sitä oli muita yhteisiä projekteja, kuten talon rakentaminen. Minulle ei ole ainakaan vielä tullut sellaista ajatusta, että kunpa olisi enemmän yhteistä aikaa. Matkustetaankin erikseen, joskus toki yhdessäkin.

  Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi ja tervetuloa uudelleenkin lukemaan blogiani :)

   Yhteinen business varmasti kannustaa omiin juttuihin, koska työn puolesta jo saa/joutuu niin paljon toisen kanssa olemaan tekemisissä.
   Että hyvä välillä ottaa ohessa sitä omaa aikaakin.

   Ja yksin matkustamisessa ainakin on se hyvä puoli, että saa just mennä niihin paikkoihin jotka itseään kiinnostaa ja käyttää rahaa mihin haluaa! :)

   Poista