maanantai 23. maaliskuuta 2015

Onko kumppanisi sittenkään sopiva sinulle?


Mä en usko, että on olemassa sitä "yhtä ja ainoaa oikeaa", pikemminkin on olemassa monta oikeaa ja monta väärää. Parisuhde on kahden kauppa ja pitkälti sen kestäminen riippuu siitä, mihin ihminen on valmis sopeutumaan toisen takia. Täydellistä, täysin ihanteellista ihmistä tuskin onkaan, jossa ei olisi mitään vikoja ja ärsyttäviä piirteitä.

Toisaalta, iän myötä siitä jostakin oikeasta voi lopulta tulla väärä ja päinvastoin väärästä oikea. Ihminen kasvaa niin fyysisesti kuin henkisesti iän myötä, tilanteet muuttuu, ihmiset muuttuu - sellainen minkä on saattanut nähdä kaksikymmentä vuotta sitten vastenmielisinä, saattakin nyt olla erittäin houkutteleva.

Mistä sitten voi tietää onko nykyinen kumppanisi tai tuleva mahdollinen kumppanisi sopiva juuri sinulle? Loppuelämän kestävää parisuhdetta ei heti tietysti tarvitse löytääkään, mutta tottakai sitä monet toivoo tutustuessaan uuteen treffikumppaniin, että tässä nyt olisi se ihminen, jonka kanssa voisi kuvitella elävänsä koko loppuelämän.

Onko hänen kanssaan hyvä ja luonteva olla?
Pystytkö olemaan hänen kanssaan oma itsesi, ilman että sinun tarvitsee miellyttää koko ajan toista tai tehdä kaikki asiat niin kuin toinen haluaa sinun tekevän?
Onko hiljaisetkin hetken täysin ok, ilman että kummallekaan tulee vaivaantunut olo?

Pystyttekö keskustelemaan?
Jos pariskunta ei pysty keskustelemaan asioista, on sellainen suhde melko tuhoontuomittu. Parisuhde on kuin todella hyvä ystävyys. Pystyt keskustelemaan kumppanisi kanssa asiasta kuin asiasta. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä, että jokaikistä yksityiskohtaa omasta elämästään täytyy selittää.

Viehättääkö hän sinua ulkoisesti ja sisäisesti?
Miten tän asian vois sanoa silleen nätisti? No hmm.. kukapa haluaisi vierelleen ihmistä, että kun aamulla herää hänen vierestään, ensimmäinen asia mitä menee tekemään on: oksentaminen? Tiedän, tuo kuulosti melko kauhealta, mutta on täysin luonnollista että ihminen etsii vierelleen ulkoisesti viehättävää ihmistä tai ihmistä joka jollain tavalla muistuttaa ihmistä itseään. Monesti esimerkiksi kovat kuntoilijat etsivät vierelleen toista ahkeraa kuntoilijaa.

Mutta, kukaan ei tosin tee kauniilla /  komeallakaan ihmisellä yhtään mitään, jos luonne on täyttä paskaa. Eli kyllä se luonne kaikista tärkein asia on, mitä toisessa tulisi lopulta arvostaa.

Miten käyttäydytte riitatilanteissa?
Riidat olisi hyvä sopia aina puhumalla, vaikka joskus raivo onkin niin pinnalla.
Jos toinen on väkivaltaisesti käyttäytyvä, suosittelen lähtemään suhteesta heti pois. Väkivallan käyttö ei ratkaise mitään.

Onko teillä yhtään samanlaisia arvoja, tavotteita ym. asioita elämässä?
Täysin samanlaiset arvot ja tavoitteet ei tietenkään tarvitse olla, mutta plussaa on jos arvostatte samoja asioita. Suvaitsevainen ja rasisti tuskin tulee hyvin yhteen.
Tai lapsirakas ja ihminen joka ei voi sietää lapsia. Tuo asia voi tulla esille myös lapsenhankintaan liittyen. Tosin poikkeuksiakin on ja paljon. Olen tavannut mm. ihmisiä, jotka eivät ole joskus ikinä halunneet lapsia, mutta joilla on nyt lapsia. 
Jonkinlaista yhteistä suuntaa, tavoitetta ja arvoja on hyvä olla, varsinkin jos suunnittelette yhteistä tulevaisuutta.

Hyväksyttekö toistenne perheen ja ystävät?
Monilla pariskunnilla tulee riitaa jommankumman tai molempien ystävistä ja perheestä. Seasta löytyy joku josta ei tykätä. Kuitenkin on tärkeä muistaa, että perhe ja ystävät ovat todella tärkeä asia jokaisen elämässä, eikä niitä haluta menettää. Kaikkien kanssa ei ole pakko tulla toimeen tai olla ystävä, mutta käyttäytyä aina voi :)

Tässä muutamia asioita, joista voi miettiä että onko se nykyinen kumppani tai se mahdollinen uusi juuri se sopivin sinulle.
Paljon on muitakin asioita jotka vaikuttavat sopivuuteen, kuten; rehellisyys, luottamus, vetovoima, rahankäyttö, ruokavalio ja liikunta jne.

Mahdotonta kuitenkin on, että jokaisesta löytyy ne kaikki. Siksi onkin hyvä pohtia mistä asioista voi tinkiä.
Minulle tärkeintä toisen kanssa olemisessa on juuri se, että voin olla täysin oma itseni, kumppanini ymmärtää ja tukee minua, saa minut nauramaan ja että hän saa oloni tuntumaan hyvältä. Näin on omassa suhteessani :)

Minkälaisia ominaisuuksia, piirteitä ym. sinun mielestäsi on hyvä olla kumppanissasi?
Minkälaisia asioita arvostat suhteessa?

1 kommentti:

  1. Arvostan juurikin sitä että toisen seurassa voi olla oma itsensä ja hän hyväksyy menneisyyteni haamut. Sitä että toinen osaa tulla joskus puolitiehen vastaan ja se keskustelutaito, sitä ei saa unohtaa tai vähätellä.
    Ulkoinen olemus on loppupeleissä tois-sijaista. Tapasin miehen johon olisin tuskin juurikaan kiinnittänyt huomiota kun kadulla tulee vastaan, ja nyt olen korviani myöden (melkein) rakastunut. Rakastaminen on vahva sana ja siksi käytän sitä harkiten. Luonne antaa kuitenkin paljon anteeksi ja se että kerrankin tuntuu että on löytänyt sen sielunkumppanin, ystävän ja puolison joka (toivottavasti) pysyy rinnalla vielä pitkään... Ihastuin häneen alussakin sisimpäänsä, en vain voi sille mitään. Hänen kanssa ajatukset natsaa niin hyvin yksiin. Nyt tuntuu etten ole enää yksinäinen(parisuhteessa), vaan nyt löytyi vihdoin joku joka oikeasti ymmärtää, ihan elämän jokaisella osa-alueella. Hyväksyy minut juuri tälläisenä kuin on, eikä syyllistä.

    VastaaPoista