maanantai 21. syyskuuta 2015

Neitsyys ei ole häpeä.


Jokainen on varmaan joskus katsonut tai nähnyt vilauksen sellaisesta komediasta, jossa pääjuonena on "Kuinka päästä eroon neitsyydestä/poikuudesta mahdollisimman nopeasti, varsinkin ennen kuin college alkaa?"

Sitten sitä potentiaalista seksikumppania etsitään taukoamatta, kunnes se löydetään. Ja simsalabim, neitsyys menetetty.

Valitettavasti tuollainen on tosielämää.

Miksi neitsyydestä on tullut vuosien saatossa, ihan kuin häpeällinen asia, "taakka", josta halutaan päästä mahdollisimman nopeasti eroon. Ihmiset pelkäävät, että jos olet esim. 18-vuotias tai vanhempi ja vielä neitsyt, niin olet friikki tai sinussa on pakko olla jotain vikaa.
Sitten jos ei olekaan kokemusta mistä kertoa, voi olla helppo valehdella että sellainen on tapahtunut, koska ei haluta saada oudon leimaa otsaansa.

Neitsyydellä ei tunnu olevan enää minkäänlaista todellista merkitystä nykymaailmassa.
Seksiä pikemminkin tyrkytetään joka tuutista. Televisiossa, elokuvissa, musiikissa, mainoksissa ym. missään et voi siltä välttyä.

En nyt tarkoita sitä, että seksiä pitäisi odottaa siihen asti, kun ollaan avioliitossa. Vaan pikemminkin sitä, että sitä ei tarvitse menettää heti ensimmäisen vastaantulijan tai poika/tyttöystävän kanssa. 
Jokainen ihminen päättää itse omasta kehostaan ja mielestäni hyvä aika ensimmäiseen kertaan on silloin, kun tuntee olevansa siihen valmis.
Jokaisella se tapahtuu eri aikaan, joten tiettyä ikää varmasti on vaikea määritellä.

Tämä blogikirjoitukseni on tarkoitettu varsinkin nuorille tytöille ja naisten aluille. Miksei myös pojillekin. Muistakaa. Mikään kiire ei ole tässä maailmassa.
Kukaan ei voi, eikä saa pakottaa sinua seksiin, jos sinusta tuntuu että et ole valmis, etkä halua. Se ei ole syy toisen jättämiseen, jos toinen ei halua. Mutta jos toinen jättää sen takia, anna hänen mennä, jos hän ei jaksa odottaa sinun suhteesi.

Ennen sitä ensimmäistä kertaa sinulla on hyvää aikaa tutustua itseesi ja omaan kehoosi. Mistä sinä pidät? Miltä mikäkin tuntuu? Kuvittele mielessäsi minkälainen ensimmäinen kerta voi olla tai mitä toivoisit sen olevan?
Se ei ole välttämättä se maailman mullistavin kokemus tai ilotulitusta, minkälaista leffoissa näytetään sen olevan. Mutta elämän varrella kehittyy ja oppii kaikkea uutta, niin itsestä kuin toisestakin osapuolesta.

Muista; Rakasta ja kunnioita kehoasi,
äläkä anna sitä toisen käyttöön, jos et halua!

Minkäikäisenä sinä menetit neitsyytesi/poikuutesi?
Oliko kokemus miellyttävä/epämiellyttävä?

Itse olin 16-vuotias. Iän suhteen vielä nuori, mutta tunsin olevani jo valmis.
Kokemus oli ok. Ei mikään tajunnanräjäyttävä, muttei täystuhokaan.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa! <3

- Rakastunut Mies

9 kommenttia:

 1. Mä lähdin vielä yliopistoon neitsyeenä (taipuuko se noin? :D) ja siis olin ihan kamalan häpeissäni siitä, koska lukiokaverit oli kaikki jättäneet sen tilan taakseen jo aikaa sitten. Yliopistossa sit huomasin, et mulla oli paljon samassa tilanteessa olevia kavereita ja ne oli ihan normaaleja :) Että en sit ollutkaan mitenkään epänormaali, vaan ehkä pikemminkin se lukioporukka oli ollut juuri tuossa tekstin alussa kuvatun tyyppistä sorttia. Mutta, olis kyllä ollu ihan lohdullista jos olisin tajunnu sen sillon enkä vasta jälkikäteen, että ei se tee susta mitenkään kummallista jos sen seksielämän aloittaa myöhemmin kun muut (ja tämä "muutkin" on ihan suhteellinen käsite).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea tämä suomen kieli välillä :D tarkistin asian netistä, oikea taivutusmuoto taitaa olla: "neitsyenä" yhdellä e:llä, mutta toisaalta väliäkö tuolla, kun asian merkitys tulee selväksi :)

   Todellisuudessa varmasti on paljonkin ihmisiä jotka vielä myöhemmässäkin vaiheessa elämää ovat neitsyitä, mutta maailmankuva on tosiaan nykyisin varmaan sellainen, että siitä ei paljoa "kehdata" huudella. Pikemminkin huudellaan juuri siitä, kun on jo menettänyt neitsyyden/poikuuden. Ihan kuin se olisi joku pokaali, minkä on voittanut :D

   Minusta on hieno asia, että sänkyyn menemisellä ei ole mikään kiire, vaan seksiä harrastaa just juuri silloin, kun kokee olevansa valmis ja kumppanikin on sellainen sopiva, jolle haluaa neitsyytensä menettää. Sekin voi olla puolestaan häpeä, jos neitsyyden tai poikuuden on menettänyt omasta mielestään liian aikaisin.
   Itse joskus näin aikuisena olen miettinyt, että olisin voinut kyllä muutaman vuoden vielä odottaa - mutta no, tehty mikä tehty.

   Poista
 2. musta toi neitsyyden menettäminen on aika suhteellinen käsite nykymaailmassa. iyhdyntä ei oo musta ainoo asia, joka lasketaan, koska seksiin sisältyy niin paljon muutakin ja ois hupsua sanoa esim. ettei lesbot olis koskaan menettäny neitsyyttään jos ne ei koskaan olis ollu yhdynnässä.

  hyviä pointteja tässä tekstissä!

  sataakohan huomenna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullutkaan ajateltua asiaa noin laajalti ja totta puhut, että seksiin tosiaan sisältyy paljon muutakin, kuin pelkkä yhdyntä.

   Mut niin, esimerkiksi lesbojen kohdalla näen varmaan asian niin, että neitsyyden on menettänyt silloin, kun on päästänyt toisen ihmisen omalle genitaalialueelleen, oli kyse sitten suuseksistä, sormipelistä tai leluista.

   Kiitos kommentista ja mukavaa maanantaita! :)

   Poista
 3. Mä olen kohta 28-vuotias ja olen neitsyt. Kenelläkään muulla kuin lääkärilläni ei ole mitään asiaa suuhuni ja haaroväliini sen enempää kuin kellään on asiaa mun sieraimiin, silmiin ja korviin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pidät periaatteistasi kiinni. Niin kauan kun tuo tuntuu sinusta oikealle, ei asiaa kannata lähteä muuttamaan, eikä kellään ole nokan koputtamista asiaan. :)

   Poista
 4. Kappas, olet palannut taas kirjoittelemaan!

  Itse olin 17v ensimmäisen yhdynnän tapahtuessa ja se oli täysin miellyttävä kokemus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, innostus palasi vauhdilla takaisin ja pakko oli päästä takaisin kirjoittelemaan ja jakamaan ajatuksia!

   Mukavaa kuulla, että ensimmäinen kertasi oli miellyttävä kokemus :)

   Poista
 5. Tämä oli jotenkin huojentava kirjoitus, kiitos siitä. :) Itselläni on ongelmana erityisesti tuo etten kunnioita yhtään omaa kroppaani tai itseasiassa en pidä siitä ollenkaan. Ja kun on tässä iässä neitsyt niin jotenkin kynnys harrastaa seksiä vaan kasvaa ja kasvaa. Baarissa on yleensä vientiä aika paljon ja joskus päätänkin, että tänään hyväksyn itseni, mutta en sitten kuitenkaan pysty. :( No ehkä joskus vielä oppii hyväksymään itsensä..

  T. 21-v nainen ja neitsyt

  VastaaPoista