maanantai 30. maaliskuuta 2015

Sinun ja kumppanisi oudot tavat - Voiko joku outo tapa olla liikaa?


Kaikilla meillä niitä on. Outoja tapoja. Tai joita itse pitää outona, mutta eivät vaikuta toisen silmissä yhtään sellaiselta tai toisinpäin. Jos joku sanoo olevansa täysin normaali, niin minä väitän että taivaalla lentää pinkkejä elefantteja. Mä vihaan muutenkin sanaa normaali. Kuka tai kellä on oikeus määritellä mikä on normaalia tai mikä ei?
Ihmisen viat, oudot tavat ym. tekevät siitä ihmisestä juuri sellaisen, kuin se on. Kokonaisen.

Mä ajattelin tässä postauksessa hieman valottaa itseäni ja kumppaniani. Eli listaan tänne meidän molempien outoja tapoja, joita joudutaan toisissamme ja itsessämme "kestämään":D niin ja ei kannata ottaa liian vakavasti ja tosissaan näitä, osa on aika huvittavia vaan.

MINUN OUDOT TAVAT:

Mulla riittää outoja tapoja vaikka muille jakaa. :D Aina jännittääkin kun uuteen ihmiseen tutustuu, varsinkin silloin kun on tutustumassa mahdolliseen kumppaniehdokkaaseen, niin se että mitäs sitten kun ne omat oudot puolet alkaa pikkuhiljaa paljastua, niin miten se toinen suhtautuu niihin? Pitääkö se mua ihan hulluna tyyliin?
Onneksi kuitenkin (tähän asti) kaikki on tullu mun outojen tapojen kanssa toimeen ja sehän se ystävyyssuhteessa ja parisuhteessa onkin tärkeintä, että toinen hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet.
Mutta nyt niihin tapoihin.

- Asioiden tarkasteleminen (liiallinen). Tämä tarkoittaa sitä, että esim. kun lähden kotoani pois, mulla on pakkomielle tarkistaa ihan useaankin otteeseen, että hellat on kiinni, kahvinkeitin ym. ulko-ovi varmasti suljettuna. 
Tämähän on toisaalta ihan hyväkin juttu, että ei vaan huolimattomasti lähde pois, mutta se mikä tekee asiasta ärsyttävän on se, että en tahdo aina välillä uskoa asiaa yhdellä kertaa, että ne hellat tosiaan on kiinni, vaan ne pitää tarkistaa ihan useampaan otteeseen. 
Mulla on tätä tarkastelua välillä myös muihinkin asioihin liittyen.
Tästä oon saanu välillä kuulla vähän noottiakin muilta, varsinkin jos on kiire jonnekin ja mä jään pyörimään ympyrää :D

- Asioiden haisteleminen. En nyt ihan kaikkee haistele :D mutta mulla on joku fetissi varmaan, että asioita pitää haistella.
Teini-ikäisenäkin, kun menin vaikka ostamaan itselleni shampoota, valitsin shampoon sillä perusteella mikä tuoksui parhaimmalta.

- Kröhm.. no tää nyt ei varmaan ketään kiinnosta, mutta kun menen isommalle hädälle, niin laitan AINA vessapaperia sinne pönttöön ennen ku alan tarpeille. En siis tykkää siitä, että se vesi silleesä plompsahtaa, kun *piip* tippuu pönttöön. Siksi paperi.
Niiin ja vaikka oon mies, käyn pissillä istualtaan: paljon siistimpää!
Poikkeustapauksena yleiset vessat.

- Sormien ja varpaiden naksuttelu. Tää on varmaan aika yleistäkin, mutta monet ei tästä tykkää. Ja väitetäänhän sen kuluttuvan niveliäkin.

- Ylitarkkuus siivoamisessa. En nyt tiiä onko tämä outo tapa, mutta tykkään että tavarat on tietyssä järjestyksessä ja tiptop. En todellakaan tykkää siitä, että kukaan muu menee esimerkiksi järjestelemään mun kaappien sisältöä varsinkin jos kaapissa on paljon tavaraa, koska mun on tiedettävä missä on mikäkin tavara, jos tarve sille tulee :D

- Puhun eläimille ja paljon. Joskus saatan puhua niille myös muilla kielillä, koska ajattelen että entä jos ne on ollu edellisessä elämässä vaikka amerikkalaisia. Haha.

Mulla ei tuu nyt muita outoja tapoja itsestäni mieleen vaikka niitä onkin kyllä varmasti vielä paljonkin. Mutta kun niitä rupeaa oikein miettimällä miettimään, niin ei muista mitään.
Tuossahan niitä kuitenkin nyt muutama on.

Sitten kumppanini outoihin tapoihin:

- Elokuvien pitää olla aakkosjärjestyksessä kirjahyllyssä. Muistan tän ihan ekoilta kerroilta kun nähtiin ja rupesin kattoo hänen leffavalikoimaa, niin hän katto mun takana että varmasti laitan leffat takas oikeille paikoilleen :D

- Tietynlainen tyyli tehdä asiat keittiössä, mitä tulee mm. ruoanlaittoon. Mua aika useesti neuvoo, että asian vois tehdä näin ja näinkin. Joskus vähän ärsyttävä tapa, mutta tämän kanssa on oppinut elämään ;)

- Sormien naksuttelu myöskin. Varpaita ei niinkään naksuttele, toisin kuin itse.

- Tietokoneelta pitää olla aina jotain pyörimässä, kun ruvetaan nukkumaan. En nyt tiiä onko tämäkään niin outo tapa. Alussa tähän oli vähän vaikee tottua, kun itse tykkään nukkua hiljaisuudessa, mutta nykyisin oon tottunu. Tosin joskus on niitä öitä, kun ei saa muutenkaan millään nukuttua niin sillon kyllä sammutan sen tietokoneen, jos sekin vielä taustalla on häiritsemässä.

- Leivän "tekeminen". Vaalealle leivälle ei ollenkaan voita (poikkeustapauksena sämpylät). Myöskin hän laittaa kurkun aina alimmaiseksi ja leikkeleet päälle. Kun taas itse laitan kurkun aina päälle.

- Lievien ADHD-kohtausten saaminen. Yhtenä hetkenä rauhallinen, toisena hetkenä melkein ihan mahdoton. Tähänkin on tottunut. :)

Mutta muuta ei nyt tähän hätään tule mieleen tähänkään.

Mitkä on sinun ja/tai kumppanisi oudot tavat?
Onko teillä tai jommalla kummalla samoja tapoja kuin meillä?
Tai voiko joku toisen tapa olla liikaa?

Minua ei ainakaan haittaa toisessa nuo ns. oudot tavat.
Ehkä siinä vaiheessa jokin asia voisi tuntua liialta ja ylitsepääsemättömältä, jos se vaikuttaa todella negatiivisesti omaan tai yhteiseen elämään tai se satuttaisi jollain tavalla.
Mitään tällaista ei kuitenkaan ole.


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Mä oon kirjottanu kokonaisen postauksen mun ja mieheni outouksista. Musta on vaan hyvä juttu, että on vähän outo. Ei ainakaan oo liian tylsä. :D

  http://kukapelkaapallinaamaa.blogspot.fi/2014/11/oudoistakin-oudoimmat-mr-and-ms-weirdo.html

  VastaaPoista
 2. rahapussi, passi, kännykkä, tupakat, sytkäri? mulla on yks semmonen kaveri jolla on kans tuommosia pakkomielteitä, jännä kun kuulostaa vähän samalta ku sie :D - Pi

  VastaaPoista
 3. Noi kaikki kuulostaa ihan normaalilta :)
  Itseni tunnistan monista "oudoista" tavoista. Niitä on kaikilla, mutta niistä ei koskaan puhuta kun ajatellaan, että se on outoa. Mutta oikeasti on paljon ihmisiä joilla on nämä samat toimintatavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mä luulen kanssa että varmasti kaikilla ihmisillä on jotain semmosia ns. omituisia tapoja, jotka on jonkun mielestä outoja.

   Ja sitäkin on hauska pohtia, että mikä sitten loppujen lopuksi on normaalia ja mikä outoa, ne kun on niin laajoja käsitteitä :)

   Poista