maanantai 26. lokakuuta 2015

OLET NIIN V#TUN RUMA!

Olen jo pitkään ajatellut kirjoittavani aiheesta: Ulkonäköpaineet ja kriteerit nykymaailmassa, mutta olen ehkä tietoisesti vältellyt kyseistä aihetta, koska aihe on niin iso ja arka - myös itselle
.
Nyt kuitenkin päätin tarttua härkää sarvista. Julkaisen tänne arkojakin kuvia itsestäni, joita en joskus olisi voinut ikinä kuvitellakaan julkaisevani. En kuitenkaan jaksa olla enää piilossa maailmalta tai piilossa itseltäni.

Jokainen joutuu elämään oman ulkonäkönsä kanssa koko elämänsä ajan, mutta miksi niin usea on kuitenkin tyytymätön omaan ulkonäköönsä?

"Olen liian lihava", "Minulla on liian pienet rinnat", "Katsokaa selluliittipersettäni", "Kasvoni ovat kauheat", "Näytän hirviöltä", "Kukaan ei halua minua".

Tai jos joku on tyytyväinen ulkonäköönsä, jostain varmasti löytyy joku joka lyttää ja haukkuu. Mistä tällainen itseinho tai toisten mollaaminen sitten johtuu?

Kaikista pahin tekijä taitaa olla ympäristön tuomat vaikutteet ja toisten arvostelu. Jo taaperoikäisestä lähtien alkaa painon ja kehityksen tarkkailu. Nykyisin saa lukea kauhulla iltapäivälehdistä, kuinka jo 3-vuotiasta pikkuisen pyöreää lasta sanotaan läskiksi ja jotkut hysteeriset äidit ovat pistämässä sen ikäistä lastaan laihdutuskuurille. 
Tai jos lapsi ei opi kaikkia asioita nyt ihan täysin samaan aikaan, kuin suurin osa lapsista - epäillään kehitys- ja oppimishäiriöitä yms. Lapsienkaan ei anneta enää olla lapsia.

Tottakai painoa, pituutta, kehitystä jne. on hyvä ja tärkeääkin seurata, mutta eikö rajansa ole näilläkin asioilla?

Kun olet sen ikäinen, että on aika aloittaa koulu, siellä taas ihmisten julmuus tulee vastaan.
Ja yksi suurimmista pilkkaamisen aiheista on toisen ihmisen ulkonäkö.
Varsinkin nuoret tytöt arvostelevat kovasti toistensa ulkonäköä. Toki myös pojatkin osaavat haukkua. Jos satut olemaan ylipainoinen tai kärsit monelle nuorelle tyypillisestä ongelmasta: aknesta, on heti suurempi todennäköisyys että sinua kiusataan.

Muistan itsekin, kun olin yläasteella ja kärsin tosi pahasta aknesta, sekä olin ylipainoinen - niin minua haukuttiin. "Vitun läski", "Hyi helvetti kun olet ruma", "Pesetkö sä ikinä sun naamaa, kun näytät tolta?", "Pikku punkeroinen", "PORSAS", "Oot tosi läski".
Yllä vain muutama niistä haukkumisista, mitä sain kuulla.


Miksi ihmiset haukkuvat toisen ulkonäköä tai haukkuvat ylipäätään, oli syy mikä tahansa?

Haukkumisen takia yhä useampi ihminen kärsii tai on kärsinyt huonosta itsetunnosta ja itsensä inhoamisesta. Ulkonäköpaineet voivat aiheuttaa mm. vääristynyttä minä-kuvaa, jatkuvaa painontarkkailua ja pahimmillaan bulimiaa tai anoreksiaa joka voi johtaa kuolemaan. On ollut kauheaa nähdä, kun esimerkiksi osastolla ollessani masennukseni takia, olen nähnyt kun joitakin potilaita on syötetty väkisin hoitajan tarkkaillessa, koska potilas ei muuten suostuisi syömään mitään.

Haukkujia eivät myöskään ole pelkästään ulkopuoliset ihmiset, vaan oma perhekin tai suku saattaa arvostella kaikesta mitä toinen tekee ja vaatii täydellisyyttä ja siihen pyrkimistä.
Surullista, eikö totta?

Ulkonäköpaineet ja kriteerit ovat myös iso osa deittailua.
Aitous ja luonnollisuus ovat yhä enemmän sellaisia asioita, joita ei pidetä arvossa.
Tai siltä se ainakin tuntuu, mitä sosiaalinen media antaa ymmärtää.
Annetaan kuva, että sinun pitää olla tietynlainen, ennen kuin sinä kelpaat.
Joka paikassa, kuten esimerkkinä televisiossa oikein pursuaa nämä dieettiohjelmat, hottikset, fitnessurheilun suosio sun muunlaiset ohjelmat, jossa korostetaan minkälainen sinunkin pitäisi olla tai mitä sinun pitäisi tehdä itsellesi.
Ihmisille on tehty kasvoleikkauksia, on laitettu botoxia, korjailtu sitä ja tätä, halutaan näyttää milloin kenenkin kopiolta.

Onko se kuitenkaan sitä, että on oikeasti itseensä tyytyväinen jos halutaan leikellä itsensä tai vaikkapa harrastaa fitnessiä niin paljon, ettei se liiallinen määrä ole enää terveydellekään hyväksi?

Minusta se kertoo pikemminkin huonosta itsetunnosta, koska mielestäni oikeasti kaunis ihminen on sellainen, joka kantaa ylpeänä kilonsa ja arpensa, vähät välittämättä siitä mitä muut ajattelee. Ja kaunis ihminen on sellainen, joka on ennen kaikkea sisäisesti kaunis. Ihminen, jolla on hyvä ja lämmin sydän, hyvät arvot ja joka välittää muistakin, kuin pelkästä omaan napaansa tuijottamisesta.

Mitä vielä tulee deittailemiseen ja ulkonäköpaineisiin ja kriteereihin, olen myös itse kokenut asian suhteen arvostelua. Edellisessä pitkässä parisuhteessa exäni haukkui minua usein "arpinaamaksi" tai "läskiksi". Sen lisäksi minulle kerran sanoi eräs ihminen, että:
"Saisit kenet vaan, jos laihduttaisit parikymmentä kiloa pois".
Kyseinen kommentti satutti minua niin paljon. Ajattelin, että minun painoko minut määrittelee minkälainen minä ihmisenä olen?


Toisaalta ymmärrän myös senkin, että kenenkään ulkonäkö ei voi miellyttää jokaisen ihmisen silmää. Minua itseänikin viehättää toisessa tietynlaiset ulkoiset asiat, mutta onko kaikkea kuitenkaan pakko sanoa ääneen? Miksi asioita ei voisi pitää omana tietonaan?

- - - -

Jokaikinen päivä on omanlaistaan työtä ja taistelua itsensä kanssa, että ihminen yrittää hyväksyä itsensä ja omat virheensä ja sitä kohti haluan koko ajan pyrkiä, että olisin sinut itseni ja kehoni kanssa ja oppisin rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen. Tiedän, että olen ylipainoinen ja tiedän, että minun pitäisi liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin, mutta tiedostan myös senkin tosiasian, että saatan tänään vaikka jäädä auton alle.
Elämästä ei voi ikinä tietää, mitä se tuo tullessaan.

Vielä aitoudesta, luonnollisuudesta ja itsensä hyväksymisestä sen verran, että tällaiset ihmiset kuin hän alla olevassa kuvassa..


.. Ovat hienoja esimerkkejä ja suunnan näyttäjiä tässä nykyään niin pinnallisessa ja karussa maailmassa, jossa on yhä enemmän epäluonnollisia ja leikeltyjä silikoni-ihmisiä.

Hän on ylpeä siitä mitä on, eikä häpeile itseään eikä sairauden mukanaan tuomaa erilaisuutta. Hänestä minun mielestä pitäisi jokaisen meistä ottaa mallia.

MUISTA RAKASTAA ITSEÄSI, OLET KAUNIS JUURI TUOLLAISENA!

- Rakastunut mies

11 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Muakin on kiusattu ulkonäöstä(kin) paljon lukioaikojen loppuun saakka. Vielä aikuisiälläkin osa jaksaa jatkaa samaa rataa vaikka oon ulkonäöltäni muuttunut mm laihtunut yli 90 kilosta 60 kiloon -.-" Osalla pahimmista kiusaajista on taas käynyt päinvastoin, siitä 40-50 kiloisesta sellaseksi yli 100 kiloseksi emakoksi. Silti niistä osa jaksaa jatkaa. En ymmärrä yhtään ihmisiä jotka mittaavat toisia ulkonäön perusteella. Se on mun mielestä köyhää ja lapsellista. Koska mua on arvosteltu niin paljon, niin oon jopa arvostelijoita julmempi itseäni kohtaan. Tiedän omat virheeni jopa paremmin kuin he jotka niistä jatkuvasti mainitsevat. Tää näkyy melkein kaikessa mitä teen ja vaikuttaa mun sairastamaan masennukseenkin. Ensin joudun väkisinkin kuuntelemaan muiden sanomista ja kun tuun yksin kotiin alan miettimään kaikkea tarkemmin. Tilanteet paisuu mun mielessä ja masennun lisää ja lisää. Toisaalta arvostelu antaa toisinaan lisää voimaa kun pääsee vaikeen tilanteen yli ja mulla ainakin antoi motivaatiota laihduttaa. Mulle saattaa joskus kiusaamisen ja arvostelun seurauksena motivaatio kasvaa kun haluan pistää hiljaisuudessa muille luun kurkkuun.
  However, ei ne haukkujatkaan mitään täydellisiä oo. Sen oon todennut jo monia kertoja. Kun ihminen avaa suunsa ja sanoo jotain rumaa, niin koko kyseisen henkilön koko kuva muuttuu vaikka henkilö olis ensisilmäyksellä ollut kuinka ihana tahansa. Useimmitenhan niillä on ne suurimmat pottunenät, riipputissit, risuparrat ja muutenkin niin perusmaku kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Ihan uskomatonta tuo, miten aikuisetkin ihmiset jaksavat vielä jatkaa sitä toisen haukkumista, luulisi että ihmiset viisastuisivat aikuistuessaan, mutta näin ei taida kaikille käydä. Niillä on varmaan itsellä tosi huono itsetunto tai elämä, että niiden pitää keinolla millä hyvänsä alistaa toista ja tehdä toisen ihmisen elämästä kurjaa.

   Se onkin tuossa ikävää, että vaikka kiusaajienkin haukkumiset satuttaa paljon, niin jossain vaiheessa ihminen saattaa kääntyä itse itseään vastaan ja alkaa käyttäytyä erittäin julmasti ja syyllistävästi itseään kohtaan. Siitä kierteestä pitäisi päästä pois ja pikemminkin arvostaa ja kehua itseään asioista, missä on hyvä ja mihin itsessään tyytyväinen.

   Mutta ymmärrän kyllä täysin mistä puhut, koska itsekin sairastan keskivaikeaa masennusta, niin asioilla on tapana tuppaantua paisumaan aina omassa mielessä.

   Tuo on sinällään ihan hyvä asia tuo motivaatio että se tulee joihinkin asioihin kiusaamisen myötä, juuri niinkuin mainitsit tuosta, että haluaa laittaa luun kiusaajien kurkkuun ja näyttää niille, mihin itsestä on. Mutta on hyvä kuitenkin lopulta, että ne asiat tekee kuitenkin itseään varten. Esimerkiksi kunnon ylläpitäminen edistää omaa terveyttä ja hyvinvointia :)

   Kukaan ei tosiaankaan oo täydellinen ja jokaisesta ihmisestä löytyy ne hyvät ja huonot puolensa, mutta ne muodostaa meistä sen kokonaisuuden. Toisten sanomisista ei liikaa kannata välittää, pääasia että itse tietää minkälainen on :)

   Poista
 2. Oon 16-vuotias tyttö. Tykkään tosi paljon lukea sun blogia. Minullakin on ollut masennus ja vaikka se on oikeastaan menny ohi ni välillä tulee niitä hankalia hetkiä. Saan itseluottamusta,itsevarmuutta ja jaksan paremmin kun luen tätä. Kiitos kun kirjoitat! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos kommentistasi ja hienoa kuulla että olet saanut itseluottamusta ja itsevarmuutta lukemalla blogiani! <3 aina on hienoa kuulla, jos on voinut jotenkin positiviisesti vaikuttaa omilla kirjoituksillaan toisen ihmisen elämään.

   Vaikeita hetkiä ja vastoinkäymisiä tulee meille kaikille elämän aikana vastaan. Niistä pitäisi vain jotenkin yrittää selvitä ja jaksaa taistella läpi vaikeidenkin aikojen, vaikkei se aina helpolta tuntuisikaan.

   Jos haluat joskus kirjoittaa minulle suoraan, niin sähköpostiosoitteeni mihin voi mailia laittaa tulemaan on:

   rakastunutmiekkonen@gmail.com

   Tsemppiä ja voimia sinulle jatkoon! :)

   Poista
 3. Kiitos sinulle ihanista kirjoituksista. Löysin nyt blogisi ja huomaan miten kerrot tosiaan asiaa :) Voin allekirjoittaa kaiken mitä olet tässä sanonut.
  Kiusaamista kokeneena ja masennuksen kanssa kamppailleena ymmärrän hyvin mitä sanot.
  Ja voin rohkaisun sanana kertoa kaikille että alhosta pääsee nousemaan, itseään oppii rakastamaan ja muut jättämään omaan arvoonsa.

  Kirjoitat tosi ihanasti, selkeästi ja koskettavasti suoraan vaikeista asioista, mitä arvostan todella.
  Kiitos sinulle, jatka samaan malliin. Jatkan lukemista x)

  Me olemme kaikki kauniita tarpeeksi hyviä ja juuri niinkuin pitää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi ihanasta kommentistasi ja tervetuloa seurailemaan blogiani! :) <3

   Synkkyydestä todellakin pystyy nousemaan. Helppoa se ei ole, vaan työtä pitää tehdä sen eteen tosi paljon. Pitää muistaa hakea apua ja ennen kaikkea ottaa apua vastaan. Maailma on mahdollisuuksia täynnä ja hieno paikka, kun sen oikein oivaltaa. Vastoinkäymisten jälkeen kyllä paistaa aurinkokin ja tulee niitä parempiakin aikoja. Pitää vaan jaksaa uskoa :)

   Poista
 4. Onhan meitä sisäisesti kauniita, mut onneks ees jollakin tavalla vai miten se meni? -H

  VastaaPoista
 5. mieheni erottaa minut, kun olin kuusi kuukautta raskaana toisen lapsen kanssa. Olimme väittäneet ja riitelleet nonstopia siitä päivästä lähtien, kun ensimmäinen lapsi oli syntynyt, ei rakkautta eikä luottanut hänestä enää, joten hän erosi minut. Ja kaikki nämä whiles, olen yrittänyt kaikki eri keinot saada hänet takaisin, olen myös kokeillut joitakin erilaisia ​​oikeinkirjoituksen pyöräilijöitä täällä Yhdysvalloissa, mutta kukaan heistä ei voinut tuoda Richardia takaisin minulle. Se oli vain Dr. sharaja sid, joka takasi minulle kiireellisen 48 tunnin oikeinkirjoituksen, ja hän vakuuttaa minulle, että mieheni on jälleen kanssani. Kirjoitan kiittääkseni ja kiitollisuuteni teille lupaustenne säilyttämisestä ja lahjakkaiden ja suurten valtuuksienne käyttämisestä tuoda hänet takaisin kotiin. Olin innoissaan tietää, että olet erikoistunut Loversin yhdistämiseen. Kiitos Sir, että olen auttanut minua elämän pahimpina aikoina, että olin niin suuri oikeinkirjoitin, ja antamaan minulle rakkauden loitsu, joka on tuonut minulle niin paljon iloa avioliitossani. Mieheni on palannut ja lupaa koskaan jättää minua uudelleen. Jos epäilet hänen kykynsä, luota minuun. Sinun pitäisi ottaa mahdollisuus. Se maksaa pois tavoilla, joita et voisi koskaan edes kuvitella. Jos olet juuri nyt ja tarvitset voimakkaan ja kiireellisen rakkauden oikeinkirjoituksen palauttamaan ex ystävällisesti ota yhteyttä shepherdkazeem@gmail.com tai käydä katsomassa, miten se tapahtui https://youtu.be/1hd_EkU-jJo

  VastaaPoista
 6. Olen saanut takaisin entisen poikaystäväni kanssa DR OKOSUNin avulla, joka on paras loitsujarru verkossa, ja suosittelen DR OKOSUNia kaikille, jotka tarvitsevat apua! .. Haluan todistaa, kuinka sain takaisin poikaystävänsä sen jälkeen kun hän murtautui minä olemme olleet yhdessä kolme vuotta, äskettäin sain selville, että poikaystäväni oli yhteydessä toiseen tyttöystävään, kun kohtasin häntä, se johti riitoja ja lopulta hajosi kanssani, yritin kaikki voisin saada hänet takaisin mutta kaikki turhaan, kunnes näin viestin suhteellisuusfoorumissa, jossa kerrottiin oikeinkirjoituskoneesta, joka auttaa ihmisiä saamaan takaisin kadonneen rakkautensa rakkauden oikeinkirjoituksen kautta, aluksi epäilen sitä, mutta päätin kokeilla sitä, kun otin yhteyttä tähän loitsuan ja hän kertoi minulle, mitä tehdä, ja tein sen, Sitten hän teki rakkauden oikeinkirjoituksen minulle. 28 tuntia myöhemmin poikaystäväni kutsui minua minulle ja kertoi minulle, että hän menettää minut niin paljon, niin hämmästyttävä! Niinpä hän palasi samana päivänä, ja hänellä oli paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi hänen vikaansa ja hänen aiheuttamastaan ​​kivusta. Sitten siitä päivästä lähtien suhde oli nyt voimakkaampi kuin ennen, kaikki kiitosDR OKOSUNille. hän on niin voimakas, ja päätin jakaa tarinani internetissä, että DR OKOSUNreal ja voimakas oikeinkirjoitin, jota minä aina rukoilen elää pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex-taaksepäin tai miehesi muutti toiseen nainen, älä itke enää, ota yhteyttä tähän voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan. Seuraavassa hänen yhteystietonsa: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: okosunhomeofsolution@gmail.com tai soita tai soita 2348052523829

  VastaaPoista
 7. Hei, nimeni on Mirja VÄINÄMÖINEN Olen Helsingistä, mutta siirryin Waterton Lakes National Park Kanadaan mieheni kanssa. Sanat eivät selitä, kuinka innostunut olen rikki avioliiton palauttamisesta, ja nyt mieheni on täysin palannut, kun jätin minut ja lapset toiselle naiselle. Olemme olleet naimisissa seitsemän vuotta, ja avioliiton aikana olemme saaneet sarjan taisteluja, jotka jatkoivat meitä, kunnes lopulta hän jätti kanssani ja lapsillemme ja muutti Australiaan toisen naisen kanssa. hän estänyt kaiken viestinnän, jonka hän tekee heidät virheelliseksi. Opetin, että elämäni oli ohi, ja lapseni opettivat, etteivät he koskaan näe isäänsä uudelleen. Yritin olla vahvoja vain lapsilleni, mutta en voinut hallita kipua, joka vaivasi sydäntäni, surun ja tuskan vuoksi, koska rakastin häntä todella. Joka päivä ja yötä ajattelen häntä ja haluaisin aina, että hän palaisi kanssani, olin kirjaimellisesti hullu ja tarvitsin jumalallisen väliintulon, joten kerroin jokaiselle ongelmalleni ystävälleni, jolla oli kerran samanlaisia ​​haasteita avioliitto. Hän viittasi minut hyvin voimakkaaseen miehen nimeen DrIginovia. Hän sanoi, että hän oli ainoa syy siihen onneaan, että hän nautti tähän päivään. Drigbinovia voi auttaa, rikkoontuneita suhteita hän sanoi, että minun piti laittaa hänet kokeilemaan. Otin häneen yhteyttä hänen sähköpostiosoitteeseensa doctorigbinovia93@gmail.com ja hän antoi minulle ohjeet siitä, mitä tehdä, ja niin tein, niin hän teki rakkauden loitsun minulle. Suurimmalle yllätykselleni, kolmen viikon kuluttua, mieheni soitti minulle ja kertoi minulle, että hän jäi meidät yhtä paljon kuin lapset, olin niin yllättynyt, sydämeni oli täynnä iloa ja jännitystä, ja aloin varjella kyyneleeni. Hän pyysi anteeksi hänen virhettään ja pyysi anteeksi, että hän aiheutti minulle ja lapsille aiheutuneen kivun. Näin hän tuli takaisin meille, paljon rakkautta ja iloa, ja siitä päivästä lähtien meidän avioliitto oli nyt vahvempi kuin ennen. Drigbinovian ansiosta hän on erittäin voimakas mies, joten päätin jakaa tarinanni niille naisille ja miehet, jotka kokivat tapahtuneen. Haluan teidän tietävän, että on olemassa ratkaisu. Drigbinovia on ratkaisu, todellinen ja voimakas kapellimestari, joka rukoili elää pitkään auttamaan naisia ​​ja lapsia kivun aikaansa. Ja sillä on myös loitsuja hivin, syövän jne. Parantamiseksi tai WhatsApp hänelle kautta +2348144480786 HYVÄ LUKI,

  VastaaPoista
 8. En tiedä kuinka kiittää suurta tohtori Ikodua siitä, että hän toi takaisin rakastajani voimillaan, en koskaan uskonut, että voisin saada vaimoni takaisin luokseni, kun jätin lapseni vihaisesti, koska en koskaan välittänyt. Tajusin, että olen tehnyt vääriä asioita rakkaalle perheelleni, mikä johtaa eroon minun ja vaimoni ja lasteni välillä. . Joku puhui tohtori Ikodusta muutama päivä sitten, ja minusta tuntui, että minäkin voisin auttaa, ja jouduin ottamaan yhteyttä myös häneen avun saamiseksi. nähdä minut ensimmäistä kertaa niin moneen vuoteen. Se tuntui unelta, mutta se oli todellisuutta. Lyhyesti sanottuna, minä ja perheeni olemme yhdistyneet ja vaimoni on erittäin iloinen voidessaan olla jälleen kanssani ja olen myös erittäin onnellinen. Tunnen olevani siunattu tohtori Ikodun avulla ja arvostan todella hänen apuaan. Koska suuri tohtori Ikodu viittasi minuun, haluaisin lähettää tohtori Ikodun kenelle tahansa, joka tarvitsee hänen apuaan. Voit tavoittaa hänet hänen matkapuhelinnumeronsa +2348163958542 kautta tai lähettää hänelle sähköpostia: ikoduotantempleofsolution@gmail.com

  Nimi: Charles
  Maa: UK

  VastaaPoista